Categories
Lifestyle

Wat betekent Pansexual? Hoe te weten of je pan bent

Naarmate seksuele vloeibaarheid steeds normaler wordt in de popcultuur en de reguliere media, identificeren steeds meer mensen zich als pansexueel.

Wat is pansexueel?

Mensen hebben pan-seksualiteit op een aantal manieren gedefinieerd, maar het meest voorkomende antwoord is dat pan-seksuele mensen seksuele aantrekkingskracht voor iedereen kunnen voelen, ongeacht hun geslacht dat bij de geboorte of geslachtsidentiteit is toegewezen. Het voorvoegsel pan betekent “alles”, dus pansexuele mensen kunnen zich aangetrokken voelen tot mensen van alle geslachten. Dat omvat aantrekking tot iemand die zich identificeert als cisgender, transgender, bigender, niet-binair of een ander geslacht.

Een simpele pansexuele test.

Er is geen onfeilbare test die u kan vertellen of u pansexueel bent – alleen u kunt dat zelf beslissen. Dat gezegd hebbende, hier zijn een paar tekenen waar u op kunt letten:

1. Je voelt je aangetrokken tot mensen, ongeacht geslacht.

Als je je aangetrokken voelt tot mensen van alle geslachten, of als je aantrekking tot mensen kunt ontwikkelen zonder hun voornaamwoorden of genderidentiteit te kennen, is dit een goed teken dat je misschien pansexueel bent.

2. Andere labels zoals “biseksueel” voelen gewoon niet goed.

Als je weet dat je vreemd bent, maar termen als ‘biseksueel’ hebben niet het gevoel dat ze je seksualiteit definiëren, dan is dit een ander teken dat je misschien pansexueel bent. “Historisch gezien wordt biseksualiteit gebruikt om aantrekking tot hetzelfde en ‘tegenovergestelde’ geslacht te beschrijven, [en] de manier waarop het vaak is gebruikt, is erg binair ‘.

3. Je voelt je comfortabel met het label.

Wat er uiteindelijk het meest toe doet, is dat je je comfortabel voelt om jezelf als pansexueel te omschrijven. Het kan even duren of experimenteren om erachter te komen of dit label je comfortabel definieert, en dat is helemaal goed!

Het verschil tussen pansexueel en biseksueel.

Pansexueel en biseksueel zijn twee verschillende seksuele oriëntaties, hoewel ze soms kunnen overlappen. Meestal worden mensen die zich identificeren als biseksueel aangetrokken tot mensen, ongeacht hun geslacht, maar mensen die zich identificeren als biseksueel, worden aangetrokken door twee of meer geslachten.

Dat gezegd hebbende, mensen in de LGBTQ + -gemeenschap gebruiken deze termen vaak vloeiend. Sommige biseksuele mensen definiëren hun biseksualiteit bijvoorbeeld als aangetrokken tot hetzelfde geslacht en andere geslachten, terwijl anderen die zichzelf identificeren als biseksueel zich aangetrokken voelen tot mensen van alle geslachten.

Categories
Lifestyle

Manieren om een afgesloten persoon ertoe te brengen zich voor u open te stellen

Open en eerlijke communicatie speelt een grote rol in het succes van elke relatie, vooral romantische relaties. Maar om de een of andere reden zijn sommige mensen niet altijd geneigd om hun gevoelens met vrienden, familie of zelfs hun partner te delen.

Waarom iemand misschien wordt afgesloten.

‘De belangrijkste reden waarom een ​​persoon het moeilijk zou hebben om zich open te stellen, is dat ze zich daar emotioneel niet veilig bij voelen’, zegt psychotherapeut Megan Bruneau, M.A., mbg. Dit kan een weerspiegeling zijn van hoe zij over de relatie denken. Ze zien het misschien niet als veilig genoeg om hun innerlijke wereld te delen, of ze zijn misschien nog niet voldoende geïnvesteerd in de relatie om dieper met hun partner te willen graven.

De neiging om afgesloten te worden kan ook voortkomen uit eerdere relationele ervaringen of trauma’s.

Iemand zover krijgen om zich open te stellen:

1. Consistentie is de sleutel.

Als uw partner met een van de bovenstaande zaken te maken heeft, of het nu een relationeel trauma is of een gebrek aan het verwerken van hun eigen emoties, is het belangrijk om consistent te zijn om vertrouwen te helpen opbouwen.

2. Oefen actief luisteren.

Zelfs als iemand moeite heeft zich open te stellen, hebben we allemaal een diep verlangen om ons gezien en begrepen te voelen. Actief luisteren is een geweldige manier om je partner gerust te stellen dat je er voor hen bent door de veilige ruimte te bieden die ze nodig hebben.

3. Stel vragen … maar niet te veel.

Het vinden van de balans tussen gevoelige vragen en nieuwsgierig zijn is cruciaal, omdat dit laatste ervoor kan zorgen dat je partner meer wegtrekt. We willen allemaal het gevoel hebben dat we ertoe doen en om ons geven, maar niemand wil het gevoel hebben dat ze op de hete stoel zitten.

4. Demonstreer delen en zelfonthulling.

Zonder ‘het gesprek te kapen en het over jou te maken’, zegt Bruneau, ‘kan zelfonthulling ook effectief zijn om iemand te helpen zich open te stellen’. Ze beveelt het delen van beweringen en het openbaar maken van verklaringen aan op een manier die hen ertoe aanzet om hun ervaring aan te bieden.

5. Steun op nonverbals.

Het klinkt eenvoudig, maar non-verbale aanwijzingen gaan een lange weg in effectieve communicatie. We hebben allemaal het gevoel gehad dat iemand niet zei wat ze bedoelden, op basis van hun lichaamstaal, dus als je rekening houdt met de signalen die we geven, zal dat vertrouwen en een gevoel van veiligheid helpen opbouwen.

Hoe de verbinding te onderhouden.

Als je eenmaal succesvol bent begonnen met het vooruit helpen van je partner, ‘erken dan wat ze hebben gedeeld en bedank ze dat ze je met deze informatie hebben vertrouwd’, zegt Bruneau. En wees niet ongerust als je een beetje moet remmen, want het is normaal dat mensen ‘zich terugtrekken nadat ze zich hebben opengesteld omdat hun eigen kwetsbaarheid en schaamte te overweldigend of ongemakkelijk zijn’, voegt ze eraan toe.

Categories
Lifestyle

Soorten narcisten en hoe ze te onderscheiden

Mensen lijken gefascineerd te zijn door het concept van narcisme. Misschien komt het omdat we allemaal een beetje narcistisch zijn of iemand anders kennen die dat is. Maar voordat je iemand een narcist noemt, bedenk dan dat er eigenlijk verschillende soorten narcisme zijn.

Hoeveel soorten narcisme zijn er?

Hoewel een persoon kan worden gediagnosticeerd met narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD), is er geen klinische diagnose voor subtypen van narcisme. Sommige soorten narcisme zijn geïdentificeerd en gevalideerd door peer-reviewed onderzoek, terwijl andere soorten informeel zijn genoemd en gepopulariseerd door verschillende professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Er is dus geen concreet aantal narcistische subtypes.

‘Narcisme is een eigenschap of een alomtegenwoordige universele menselijke neiging’, zegt klinisch psycholoog en Harvard-docent Craig Malkin, Ph.D. ‘Het bestaat op een spectrum.’

1. Gezond narcisme

Ja, er bestaat gezond narcisme. Ten eerste, alleen omdat iemand narcistische eigenschappen heeft, wil nog niet zeggen dat hij een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft.

2. Grandioos narcisme

Grandioos narcisme lijkt sterk op het bredere begrip van wat een narcist maakt. In de psychologie verwijst grootsheid naar het hebben van een onrealistisch gevoel van superioriteit. Grandioos narcisme houdt dus in dat je je capaciteiten overschat, je domineert over anderen en een algemeen opgeblazen gevoel van eigenwaarde hebt.

3. Kwetsbaar narcisme, ook bekend als geheim narcisme

Heimelijk narcisme wordt ook wel kwetsbaar narcisme genoemd. In tegenstelling tot de grandioze narcisten, zijn deze mensen vaak verlegen en zichzelf wegcijferen.

4. Kwaadaardig narcisme

Kwaadaardige narcisten zijn, zoals de naam al aangeeft, manipulatief en kwaadaardig. Ze vertonen tekenen van sadisme en agressie en zijn volgens AJP het ernstigste subtype van narcistische persoonlijkheidsstoornis.

“Ze vinden het leuk om te zien hoe mensen kronkelen van pijn en ongemak”.

5. Seksueel narcisme

Seksuele narcisten ‘hebben een overdreven positieve, egoïstische bewondering voor hun eigen seksuele bekwaamheid’, zegt de therapeut van koppels, Brandon Santan, Ph.D., mindbodygreen. “Ze kunnen worden verteerd door hun obsessie met seksuele prestaties en de behoefte aan seksuele bewondering van anderen.”

Categories
Lifestyle

Mandalas 101: een gids voor hun geschiedenis, betekenis en hoe ze te maken

Wat zijn mandala’s?

Een mandala is een arrangement van eenvoudige vormen die worden herhaald in een cirkelvormig patroon. (“Mandala” komt eigenlijk uit het Sanskrietwoord voor cirkel.) Voor voorbeelden van mandala’s kunnen we naar de natuur kijken (denk aan: bloemen zoals rozen, chrysanten en dahlia’s, rimpelingen in een watermassa en sneeuwvlokken), maar ook oud kunst. Men dacht dat de eerste mandala’s in de eerste eeuw voor Christus door boeddhistische monniken werden gemaakt. Ze verspreidden zich snel door Azië, maar ook naar Tibet, China en Japan.

In de jaren daarna zijn boeddhistische monniken doorgegaan met het maken van ingewikkelde mandala’s uit zand voor festivals en heilige ceremonies. Deze kunstwerken worden vervolgens opgeveegd – het zand vermengd en in een rivier gegoten. Dit lijkt misschien tragisch, maar het helpt ons te onthouden dat alles tijdelijk is. We kunnen schoonheid voor ons waarderen zonder het te missen als het weg is.

Wat vertegenwoordigen mandala’s?

De meeste mandala’s die we tegenwoordig zien, zijn niet noodzakelijk religieus of in overeenstemming met een bepaalde spirituele achtergrond. Maar het is belangrijk op te merken dat in het boeddhisme en het hindoeïsme mandala’s heilige objecten zijn die zowel het universum vertegenwoordigen als de zoektocht van een persoon naar verlichting. Volgens de Ancient History Encyclopedia symboliseert het midden van een mandala een paleis en de vormen eromheen vormen een bron van bescherming. Elke laag symboliseert een kwaliteit (bijvoorbeeld compassie of toewijding) die men moet verkrijgen voordat hij het paleis betreedt. In die zin vertegenwoordigen mandala’s de reis van het leven en het pad naar wijsheid en zelfactualisatie.

Hoe u zelf mandala’s kunt tekenen.

Het tekenen van mandala’s kan een zeer kalmerende en meditatieve ervaring zijn. Hier is een stapsgewijze handleiding om er een te maken:

Wat je nodig hebt

Papier

Iets om cirkels mee te tekenen (zoals een geometrisch kompas)

Een liniaal

Potlood

Markers, kleurpotloden of pennen

Onthoud:

dit zou ontspannend moeten zijn. Je hoeft jezelf geen regels te geven of de voltooide creatie te beoordelen. Begin gewoon vanuit het midden en werk je een weg naar buiten. Begin klein, beweeg langzaam en wees lief voor jezelf. Laat mandalatekenen u meenemen naar een rustigere en vredigere plek. Als je meer een visuele leerling bent, is hier een video die laat zien hoe het moet.

Categories
Lifestyle

Ben je gestrest van geld? Neem deze tijd om te leren over uw financiën

1. Zoek uit waar uw geld naartoe gaat.

Weten waar uw dollars worden uitgegeven, is de eerste stap om realistische maatregelen te kunnen nemen om dingen terug te bellen. “Velen van ons hebben geen idee waar we ons geld aan uitgeven”, zegt Tara Murphy, een expert op het gebied van consumentensparen en voormalig hoofdredacteur van thestreet.com. Begin met het verzamelen van al uw rekeningen en kredietoverzichten en begin uw uitgaven op te splitsen in verschillende categorieën, zoals maaltijden en amusement, winkelen, boodschappen, thuis, enz. U kunt ook beginnen met het bijhouden van uitgaven of het gebruik van een app voor financiële planning. .

2. Stel uw prioriteiten in.

Er zijn enkele basisregels om te bepalen waar geld naartoe gaat. “Consumentenschulden mogen, net als creditcards, niet meer bedragen dan 20% van uw netto-inkomen [na belastingen]”, zegt gecertificeerde financiële planner Marc Lowlicht, CEO van OPES Private Wealth Management in East Hampton, New York. Maandelijkse huisvestingskosten (inclusief hoofdsom, belastingen, associatievergoedingen en verzekering voor huiseigenaren) mogen niet hoger zijn dan 28% van het bruto-inkomen. En je totale maandelijkse betalingen op alle schulden mogen niet hoger zijn dan 36% van het bruto maandinkomen, adviseert hij.

3. Betaal wat je kunt.

Die maandelijkse kosten op uw creditcard nemen langzaam uw budget op. De Federal Reserve meldde dat het totale saldo op de creditcard is gestegen tot $ 868 miljard. De gemiddelde Amerikaan heeft een kredietkaartsaldo van $ 6.375, aldus kredietrapportagebureau Experian. Het gemiddelde Amerikaanse huishouden betaalt in totaal $ 1.292 per jaar aan rentelasten, volgens CNBC.com, dat opmerkt dat 43% van de Amerikanen meer dan twee jaar een creditcard-saldo heeft. ‘Als je alleen het minimumbedrag op je creditcard betaalt, maak je nooit een deuk’, zegt Murphy. Dat geldt vooral als de rente stijgt.

4. Bouw je spaarvarken op.

Terwijl je probeert uit het rood te komen, doe je wat je kunt om groener te worden. In het ideale geval wilt u als noodfonds een nestei van 6 tot 12 maanden sparen. ‘Klein beginnen – zelfs maar $ 50 per maand aan besparingen – kan je helpen een kussen op te bouwen’, zegt Murphy. ‘Met die besparing ben je een heel eind op weg naar wat extra gemoedsrust.’ (Misschien is opslaan nu niet mogelijk, maar als je op een plek komt waar het is, begin dan klein en bouw het op.)

5. Plan uw aankopen.

‘Veel van onze angst komt voort uit het niet kunnen bijhouden van maandelijkse betalingen – die push-pull die voortkomt uit het willen van iets, maar ook het vinden van de middelen om het te laten werken’, zegt Murphy. Als u van tevoren nadenkt over hoe u grote aankopen zult financieren, blijft u op schema, zodat uw financiële zorgen niet uit de hand lopen. ‘Je kunt alles hebben wat je wilt, zolang je maar een realistisch plan hebt om ervoor te betalen’, voegt Murphy eraan toe. ‘Dat alleen zal een enorme hoeveelheid stress verlichten.’

Categories
Lifestyle

Een begeleide meditatie voor het doorlopen van pijn die niet van jou is

In deze onzekere tijden nemen velen van ons de pijn en angst van andere mensen op – of het nu een familielid is, je kamergenoot in quarantaine of iemand die je op het nieuws hebt gezien. Misschien merk je dat deze gevoelens je zwaar belasten, vooral als je een empathie hebt.

Meditatie beoefenen is een manier om je af te stemmen op je eigen gedachten en gevoelens en degenen die niet van jou zijn, los te laten.

Hier is een begeleide oefening gericht op het loslaten van pijn, zorgen en angst:

Pijn en angst loslaten is een continu proces, dus kom op elk gewenst moment terug naar deze oefening.

Categories
Lifestyle

Hoe maak je gezonde gewoonten tweede natuur

Dagelijks zijn de meesten van ons er gewoon een beetje mee bezig.

Vertel ons of dit bekend klinkt: je wordt wakker, drinkt een kop koffie, gaat naar kantoor en bent mentaal van plan om na het werk een gymtrip te maken, gevolgd door een happy hour met vrienden, gevolgd door een gezond diner thuis.

Je hebt een doel gesteld, of meerdere (om maaltijden te bereiden, om elke ochtend een groene smoothie te maken, om eindelijk een dagboek te maken), en je houdt het een tijdje vol, maar dan verdwijnt de eerste opwinding van het maken van een verandering en, nou ja, het blijft niet plakken – en dit leidt op zijn beurt vaak tot gevoelens van stress, ontoereikendheid en regelrechte ergernis met jezelf.

Het probleem is dat we denken dat iets willen doen en weten waarom we iets moeten doen, voldoende motivatie is om dat ding daadwerkelijk regelmatig te doen – maar dat is het niet. Deskundigen zijn het erover eens dat herhaling de enige manier is om een ​​nieuw gedrag echt vast te houden en een gewoonte te worden.

Vang me op: wat maakt herhaling en routine zo belangrijk als je een nieuw doel stelt?

Het belangrijkste, en misschien wel meest voor de hand liggende voordeel van het herhalen van gezond gedrag, is dat dit gedrag hierdoor objectief gemakkelijker vast te houden is in de tijd. “Ons brein is constant op zoek naar patronen en kaders om nieuwe informatie te helpen integreren”, holistische psycholoog. ‘En het belangrijkste aspect om de hersenen te helpen een nieuw raamwerk te leren, is door herhaling en consistentie.’

Hoe lang moet ik een nieuwe routine bijhouden voordat het een tweede natuur wordt?

Dus het hebben van consistente gewoonten en routines is overal geweldig voor het welzijn, maar dat wil niet zeggen dat de vroege stadia van het implementeren van een nieuw gedrag niet een beetje rotsachtig kunnen zijn. ‘Bij herhaling kunnen dingen automatisch worden, maar het ongelukkige is dat veel mensen stoppen voordat het zover is’, zegt Lippman-Barile. ‘Ze sjokken en sjokken, en na twee weken stoppen ze gewoon omdat ze het gevoel hebben dat het te moeilijk is of niet werkt – maar echt, je hebt het gewoon niet vaak genoeg gedaan om vast te houden.’

OK, dus hoe kan ik een nieuwe routine starten die echt blijft hangen?

Samenvattend toont onderzoek aan dat herhaling van eenvoudige handelingen in een consistente context ertoe leidt dat die handeling een gewoonte wordt (d.w.z. het voelt automatisch aan en vereist minder mentale middelen om te voltooien). Maar het zit in die ruimte tussen dat soort sukkels.

Gelukkig zijn er enkele strategische, door experts ondersteunde hacks om het gemakkelijker te maken. Voordat we hierop ingaan, is het eerste dat u wilt doen terwijl u nadenkt over de intenties en gewoonteveranderingen van uw nieuwe jaar, contact maken met uzelf en nadenken over wat u echt nodig heeft.

1. Maak intenties specifiek en uitvoerbaar.

Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je gewoonten specifiek en uitvoerbaar zijn. Bijvoorbeeld, in plaats van de bedoeling ‘spiermassa op te bouwen’, zou je kunnen overwegen, ‘oefen 30 minuten krachttraining in de sportschool om 7 uur op maandag, woensdag en vrijdag’. De eerste is slechts een bedoeling; de tweede is een implementatie-intentie, die op de lange termijn misschien gemakkelijker vol te houden is. Een studie toonde aan dat deelnemers aan wie werd gevraagd om een ​​implementatie-intentie vast te stellen voor het sporten (“De komende week zal ik op [deze dag] op [deze tijd] op [deze plaats]] ten minste 20 minuten intensieve lichaamsbeweging nemen” ) hadden 55% meer kans om dit te doen dan degenen die eenvoudigweg werden gevraagd om hun trainingsgewoonten bij te houden.

2. Oefen “gewoonte stapelen” om moeiteloze routines te creëren.

Gewoonte stapelen is een iets meer strategische manier om te bepalen waar en wanneer een nieuwe gewoonte moet worden geïmplementeerd. Het is een variatie op de implementatie-intentie, maar in plaats van een tijd en plaats als aanwijzing te gebruiken, ‘koppel je een nieuw gedrag aan een reeds vastgestelde routine’, zegt Albers.

Ze zegt bijvoorbeeld dat je wilt gaan mediteren. Als je elke dag koffie of thee drinkt, overweeg dan om gedurende vijf minuten in een korte meditatie te knijpen, waarna je je ochtenddrankje moet zetten. Je kunt zelfs verschillende gewoonten achter elkaar stapelen om een ​​uitgebreidere routine te creëren, waarbij elke gewoonte de volgende aanstuurt.

3. Probeer “verleiding bundelen” om nieuwe gewoonten extra lonend te maken.

Verleiding bundelen is een andere manier om te profiteren van iets dat je al regelmatig doet om een ​​nieuwe, gezonde routine te helpen creëren. In dit geval stapelt of combineert u iets dat u “zou moeten” doen, maar misschien wilt vermijden met iets wat u graag doet en dat niet noodzakelijk productief is. Dankzij de boost van dopamine die we krijgen als we iets doen dat we leuk vinden, geeft deze oefening een lonende waarde aan iets dat normaal niet lonend zou zijn.

4. Verdring oude, ongewenste gewoonten door nieuwe.

Blijkt dat de hersenen echt resistent zijn tegen het doorbreken van oude gewoonten, maar goed zijn in het creëren van nieuwe. Dus in plaats van te proberen een negatieve gewoonte koude kalkoen te elimineren, probeer het dan te verdringen met een nieuwe gezonde gewoonte. In plaats van te proberen je energie te gebruiken om te stoppen met snacken op chips terwijl je aan het werk bent, voeg je een andere (maar gezondere) zoute, knapperige snack toe, zoals geroosterde kikkererwten.

5. Prime uw omgeving om in uw voordeel te werken.

Iets veranderen in een routineonderdeel van je leven draait om het wegnemen van obstakels, dus denk erover na om een ​​omgeving te creëren die je gezonde gewoonten echt ondersteunt – of die gedrag dat je gezonde gewoonten verstoort, moeilijker maakt.

Categories
Lifestyle

Hoe u thuis een vakantievibe creëert: 5 leuke ideeën

Er is een behoorlijke kans dat de huidige situatie elke lente- of zomerreis die u van plan bent, in de weg heeft gestaan.

En hoewel het het beste is – voor uw eigen gezondheid en voor de gemeenschap – kan het verontrustend zijn om een ​​broodnodige pauze opzij te zetten. Bovendien, aangezien velen van ons vanuit huis werken, vervagen de scheidslijnen tussen het kantoorleven en het persoonlijke leven steeds meer, waardoor een behoorlijke onderbreking van het werk tot het verleden behoort.

Hier is het ding:

we moeten nu nog plezier vinden, ook al ziet dat genot er heel anders uit. En we hebben nog steeds werkonderbrekingen nodig; time-out voor uitvaltijd is essentieel voor uw mentale gezondheid en zelfs productiviteit wanneer u weer aan het werk gaat. Dus zelfs als uw vakantie is uitgesteld, zijn hier verschillende manieren om het leuk te houden in huis – voor u, uw partner of familie.

Maak een diner opnieuw.

De helft van het plezier van reizen is het nieuwe eten proberen, niet? “Maak een favoriete maaltijd van een speciale vakantie’ ’.” Bonuspunten als je oude foto’s hebt om vanaf je vrije tijd te bekijken. “

Haal die oude foto’s tevoorschijn en laat ze je geheugen opfrissen: was het een pastagerecht in Italië? Een meesterwerk van een taco-truck in LA? Doe een beetje Googlen en kijk of je een bijna-matchrecept kunt vinden (als de plaats beroemd genoeg is, kun je misschien de echte deal vinden). Doe dan je best om het in je keuken te maken. Natuurlijk heeft u misschien niet elk uniek ingrediënt, maar u kunt misschien wel in de buurt komen.

Ga naar het theater of een show.

Een van de leukere dingen die uit quarantaine komen, is de overvloed aan virtuele shows, concerten, musicals en balletten die we kunnen streamen. Regelmatig was het bezoeken van evenementen vrij kostbaar – of gewoon niet beschikbaar voor jou op basis van waar je woonde. Om nog maar te zwijgen van live-evenementen was vroeger een grote aantrekkingskracht voor het bezoeken van nieuwe locaties, zo niet de hele reden om toch te gaan (muziekfestivals, iemand?). Maar nu kunt u het comfortabel thuis doen. Natuurlijk, kleine tops live theater of muziek, maar je kunt elementen binnenshuis recreëren.

Maak een dagspa.

We hebben het hier een beetje over schoonheid gehad in het tijdperk van het virus – in het bijzonder hoe het een manier is om voor jezelf te zorgen, hoe het je beter kan laten voelen, of hoe het ook goed is als je je nu niet op je best voelt. Alle manieren waarop je kunt voelen over schoonheidsroutines zijn geldig. We hebben ook een paar ideeën gegeven voor doe-het-zelf-schoonheidsbehandelingen die je kunt maken van dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt (zie gezichtsmaskers en haarmaskers).

Bezoek de knuffelsafari.

Als je jonge kinderen hebt, die toevallig ook knuffel- of speelgoedliefhebbers zijn, maak dan een dierenasiel of safari in je huis. Laat ze hun dieren verzamelen en beginnen met het identificeren van de geografische gebieden waar elk dier leeft – waar hoort de aap thuis? Waar komt de beer? De pinguïn? (Ook: voel je vrij om denkbeeldige dieren te maken die leven waar je hartje begeert.)

Raak de “stad”.

Mis je het niet om naar bars en restaurants te gaan tijdens een date met je partner? Speel je favoriete plekjes na in verschillende kamers of delen van je huis, compleet met op locatie geïnspireerde snacks en kenmerkende cocktails of mocktails. Reis dan naar huis en proef verschillende hapjes en slokjes.