Categories
Beauty & more

Orange Peel Skin: wat het is en hoe deze huidtextuur te verhelpen

Wat is sinaasappelschilhuid of sinaasappelschiltextuur?

Stel je een sinaasappel of ander citrusfruit voor, zoals een citroen of limoen. Het heeft een heel specifieke textuur: een licht ingedeukte textuur rond zichtbare poriën. Dat is de vergelijking voor een heel specifiek type huidtextuur, in de volksmond ‘sinaasappelschilhuid’ genoemd. We moeten opmerken dat dit geen dermatologische diagnose is, maar slechts een descriptor.

“‘Sinaasappelschilhuid’ is een uitdrukking die wordt gebruikt om de huid te beschrijven die lijkt op de schil van de sinaasappel. Stel je voor dat de huid dik en glanzend is met kleine puistjes in de huid,” zegt board-gecertificeerde dermatoloog Zenovia Gabriel, MD. “Met sinaasappelschilhuid , lijken de poriën vergroot en ingedeukt. “

Wat veroorzaakt het?

“De oorzaak van ‘sinaasappelschilhuid’ is voornamelijk te wijten aan diepere huidstructuren die het oppervlak beïnvloeden, zoals spiercontractie, talgkliergrootte en verlies van collageen en elastine”, zegt Gabriel. “Bij veroudering worden onze talgklieren (poriën) groter en verliest onze huid stevigheid en elasticiteit, waardoor de poriën er dieper en vergroot uitzien.”

Wanneer verschijnt het?

Het kan vroeg beginnen en met de leeftijd meer uitgesproken worden. Dit komt omdat uw collageen in de twintig kan beginnen af ​​te nemen. ‘Meestal begint dit eind twintig en gaat door naarmate je ouder wordt, maar natuurlijk spelen zaken als zonneschade een rol’, zegt Rabach.

Dan zijn er natuurlijk persoonlijke huidvarianten die niets te maken hebben met externe krachten, levensstijlgewoonten en huidverzorgingsgedrag. ‘Sommigen van ons hebben genetisch gezien dikkere, grotere talgklieren, en dit draagt ​​bij aan de kwaliteit en textuur van onze huid’, zegt Gabriel.

Wat kun je eraan doen?

Uw aanpak moet tweeledig zijn: ten eerste wilt u de productie van collageen intern stimuleren. Ten tweede wil je je poriën extern verzorgen.

1. Gehydrolyseerde collageen-supplementen

2. Porie-zuiverende behandelingen

3. Serums die de textuur versterken

4. Bescherm de huid tegen verdere schade.

De take-away.

Sinaasappelschilhuid is een informele term die verwijst naar een specifieke textuur die, nou ja, eruit ziet als een sinaasappelschil: licht ingesprongen rond de poriën. Het is het resultaat van collageenverlies – vooral door veroudering en beschadiging door de zon – omdat de huid stevigheid begint te verliezen en er kuiltjes uitziet. Je kunt de huidtextuur helpen door collageen supplementen en bepaalde topicals.

Categories
Beauty & more

Cafeïne in huidverzorging: 5 voordelen van het verplaatsen van uw mok naar uw vochtinbrengende crème

Of je nu een fervent theedrinker bent of je niet kunt voorstellen dat je je kopje (of drie) koffie opgeeft, cafeïne is misschien een nietje in je keuken. Maar naast de nodige schok op een bijzonder slaperige ochtend, heeft cafeïne eigenlijk een heleboel voordelen die geen nippen aan een warm elixer vereisen.

1. Vermindert roodheid.

Cafeïne is een vasoconstrictor (wat betekent dat het de bloedvaten in de huid comprimeert), waardoor het een geweldige huidkalmeer is. Vernauwing van bloedvaten kan roodheid in de huid verminderen, met name ‘aandoeningen zoals rosacea, die gegeneraliseerde roodheid en blozen’ vertoont.

2. Verheldert de huid.

Cafeïne zal je huid niet “wakker maken” op dezelfde manier als het nippen ervan, zal je duizeligheid helpen verminderen. In tegenstelling tot een betrouwbaar vitamine C-serum, heeft cafeïne een heleboel antioxiderende eigenschappen die je huidcellen helpen door schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. En hoewel er beperkt onderzoek is om het vermogen van cafeïne om de huid op te fleuren te ondersteunen, hebben veel dermen gunstige resultaten gezien met anekdotisch bewijs, waarbij cafeïne (vaak genoemd als groene thee vanwege het hoge flavonoïde gehalte) routinematig in hun praktijk wordt gebruikt.

3. Vermindert wallen.

Onthoud dat vasoconstrictieproces? Welnu, het vernauwen van bloedvaten in de huid kan niet alleen roodheid en blozen verminderen, maar het kan ook helpen zwelling of wallen te verminderen. Nogmaals, de wetenschappelijke literatuur is beperkt, maar “cafeïne heeft kortetermijneffecten die ontstekingen helpen verminderen”.

4. Vermindert het uiterlijk van cellulitis (soort van).

Hier is het korte antwoord: cafeïne kan zeker helpen, maar het zal het uiterlijk van cellulitis niet voorgoed verzachten. In plaats van rustgevende groene thee, komen hier uw koffiescrubs in het spel; je kunt een koffie-exfoliant gebruiken om doelgebieden te polijsten, en misschien zie je zelfs tijdelijke verbeteringen in de huidtextuur. Maar cellulitis is een dieper huidprobleem, zegt Gabriel. “Topische preparaten kunnen de oppervlakkige component van cellulitis verbeteren, maar meestal zijn diepere procedures nodig om het uiterlijk te elimineren.”

5. Vertraagt ​​fotoveroudering.

Zoals gezegd heeft cafeïne krachtige antioxiderende eigenschappen. Dat gezegd hebbende, het kan helpen beschermen tegen blootstelling aan UV-straling, wat belangrijk is, omdat het afweren van UV-geïnduceerde vrije radicalen kan helpen bij het vertragen van fotoveroudering (in het geval dat je een opfrissing nodig hebt), is huidfotoveroudering een gevolg van de oxidatieve stress van UV-straling, “board-gecertificeerde dermatoloog Kautilya Shaurya, MD, vertelt ons hier).

Categories
Beauty & more

Crepey Skin: oorzaken, preventie en hoe een flinterdunne huid te behandelen

Wat is een crêpe huid?

Wanneer uw huid na verloop van tijd dunner wordt door een gebrek aan collageen en elastine (daarover later meer), krijgt het een tissuepapierachtige kwaliteit. De huid ziet er gerimpeld, kwetsbaar en fijn uit; “Het kan ook doorzakken of los aanvoelen”.

Crepey skin versus rimpels.

Ja, ze zijn anders. Hoewel een crêpe huid op veel manieren vergelijkbaar is met rimpels (ze komen allebei voor als onze huid dunner wordt), is het een beetje anders dan je gemiddelde fijne lijntjes. Ten eerste: Crepey skin tast grotere, aan de zon blootgestelde gebieden aan, terwijl rimpels kunnen opduiken in gerichte spleten (d.w.z. kraaienpootjes rond de ogen). Rimpels worden ook gekenmerkt door vouwen en fijne lijntjes, terwijl een crêpe huid meer over de kwetsbare textuur gaat, ook al kunnen beide aandoeningen hand in hand lijken.

En hoewel rimpels een onvermijdelijk teken van veroudering zijn, is ouder worden eigenlijk niet de belangrijkste oorzaak van een crêpe huid. “Crepey skin ziet er dun, slap en gerimpeld uit, maar is niet noodzakelijkerwijs gekoppeld aan ouderdom”.

Dus, wat veroorzaakt het?

Op het meest basale niveau wordt een crêpe huid veroorzaakt door een gebrek aan collageen en elastine in de huid – collageen zorgt ervoor dat de huid er super mollig uitziet, dus verlies leidt tot die flinterdunne buitenkant. Maar zoals we hierboven hebben vermeld, zijn er een groot aantal factoren die dit verlies van collageen kunnen veroorzaken.

Hoe kun je dit voorkomen?

Ten eerste, topicals: King zegt om regelmatig te hydrateren en exfoliëren, en om actuele antioxidanten (zoals vitamine C) toe te passen om je collageenniveaus op peil te houden. Ross raadt ook aan om de hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, op te stapelen; producten met de geliefde HA “zijn vochtmagneten en helpen bij het verschijnen van een crêpe huid”, legt ze uit.

Het meest opvallende is echter dat u preventieve maatregelen van binnenuit kunt en moet nemen, met gehydrolyseerde collageensupplementen. Deze kunnen de natuurlijke aanmaak van collageen en andere moleculen in uw lichaam helpen bevorderen, waardoor de huid stevig en strak blijft, zoals elastine en fibrilline.

Hoe kun je het behandelen?

Net als bij rimpels is preventie misschien wel het belangrijkste; het is veel gemakkelijker om het begin uit te stellen dan om vouwen te behandelen zodra ze beginnen te verschijnen. Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om een ​​crêpe huid te behandelen: het lijkt eigenlijk veel op de preventiemethode, omdat je je huid gehydrateerd wilt houden om doorzakken te voorkomen. ‘Bevochtig, bevochtig, bevochtig – dit kan het uiterlijk verbeteren’, adviseert King.

Categories
Beauty & more

Suiker versus waxen: voordelen, risico’s en welke behandeling pijnlijker is

Persoonlijke verzorgingskeuzes zijn, nou ja, persoonlijk – vooral als het gaat om ontharing.

Hoewel er geen “juiste” manier is om het te doen, of het helemaal niet te doen, kiezen veel mensen voor diensten met hoogwaardige ingrediënten die de minst pijnlijke schreeuwen veroorzaken. Dat is de reden waarom suikergoed de hiërarchie voor ontharing heeft zien toenemen, vanwege de volledig natuurlijke formule en de minder schurende aantrekkingskracht. Maar hoe verhoudt het zich tot een traditionele was, en welke is op de lange termijn beter? Hier komen we tot de bodem van het suiker-versus-was-debat.

Suiker versus waxen: wat is het verschil?

Suiker en waxen zijn beide gerenommeerde ontharingsbehandelingen die op het eerste gezicht redelijk op elkaar lijken: beide omvatten het verwijderen van het haar bij de wortel door een laag klevende lijm aan te brengen, het te laten intrekken en vervolgens te trekken, waarbij de haren worden geëxtraheerd. Er zijn echter enkele lichte nuances waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van het te volgen pad.

Om te beginnen zijn de mengsels zelf compleet anders. Suikerpasta is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten: suiker, citroen en water. De gloop kan de haarzakjes doordringen en zich aan individuele haren hechten voordat ze bij de wortel worden verwijderd.

Je moet ook weten dat er twee verschillende soorten wax zijn: hard en zacht. Zachte was wordt aangebracht in een zeer dunne laag met een mousseline strip bovenop om het haar onmiddellijk vast te pakken en te verwijderen. Het is wat je normaal gesproken zou zien voor met name wenkbrauw- en lipwas, omdat die gebieden wat meer precisie vereisen (je kunt de mousseline-strip op elke gewenste maat knippen). Harde was daarentegen koelt en verhardt op de huid in een dikke laag voordat het wordt verwijderd zonder de mousseline strip, zodat het niet aan de huid trekt (en wordt als een stuk minder pijnlijk beschouwd). Zowel harde als zachte was wordt doorgaans verwarmd tot een veel hogere temperatuur dan suikerpasta (die meestal lauw blijft).

Maar het grootste verschil tussen suiker en waxen?

De richting waarin het haar wordt getrokken. Bij suiker wordt de pasta in de tegenovergestelde richting van de haargroei aangebracht; wanneer het wordt verwijderd, trekt het het haar in de natuurlijke richting van de haargroei.

Categories
Beauty & more

Manicure thuis: een stapsgewijze handleiding voor een doe-het-zelf salon-mani

Als je nu iemand bent die gels, acryl of dip krijgt, hebben we besproken hoe je ze veilig thuis kunt verwijderen en hoe je je nagels weer gezond kunt maken. Dus bekijk die als je een revalidatiemoment nodig hebt voordat je naar de nagellak reikt.

Maar als je nagels klaar zijn om te gaan, volgen hier onze tips.

DIY salon-kwaliteit manicure.

Voordat je begint, moet je je materialen verzamelen. Dit omvat poetsmiddel naar keuze, basislaag, toplaag, vijl, buffer, een soort nagelriemschuiver, trimmer, poetsmiddelverwijderaar en wattenschijfje (als u poetsmiddel draagt). Als je deze niet allemaal bij de hand hebt, is dat oké; we zullen u laten zien hoe u het moet doen, maar voor een topervaring zijn dit de tools:

1. Maak de nagel schoon.

Lijkt voor de hand liggend, maar herhaalt beren: “Je kunt geen schone manicure krijgen als je overblijfselen van een verleden hebt. Dit zal ongelijke lijnen veroorzaken. Als je de lak gaat verwijderen, wrijf dan niet: verzadig het katoen in plaats daarvan met nagellakverwijderaar, tel tot vijf en trek naar voren, en negen van de tien keer komt de nagellak volledig los, ”

2. Sla de inweek over.

De nagel laten weken is eigenlijk geen essentieel onderdeel van de salonervaring, dus je kunt je vrij voelen om je af te melden in je thuisversie. Veel manicures vermijden het zelfs met opzet: ‘Als je nagels in water gedrenkt zijn, zetten ze uit’, zegt manicure en oprichter van Varnish Lane, Lauren Dunne. Dit vervormt en verbreedt de vorm van de nagel; dan, wanneer je nagellak over de nagel schildert en deze opdroogt “[dit zorgt ervoor dat] je nagellak voortijdig gaat afbrokkelen”.

3. Vorm de spijker.

Er zijn tal van nagelvormen om uit te kiezen, maar je kunt het veiligst wedden: ‘Het is het beste om de nagel zo te vormen dat deze de vorm van de nagelriem weerspiegelt, waardoor je vingers langer worden’, zegt Lippmann. Dit ziet er het meest natuurlijk uit en past goed bij elke kleur of afwerking.

Om deze look te bereiken, moet je eerst de nagel knippen (indien nodig) zodat ze allemaal dezelfde lengte hebben. Vervolgens, met uw bestand, bestand in één richting: begin aan de buitenkant en veeg naar het midden; draai dan naar de andere buitenkant en doe hetzelfde. Gebruik de “zaag” -beweging niet, die kan te schurend zijn voor zwakkere nagels.

4. Verzorg de nagelriemen.

‘Pak dan je stamper en duw je nagelriem terug naar de knokkel’, zegt Lippmann. Als u geen stamper heeft, kunt u een wattenstaafje of zelfs het uiteinde van uw vijl gebruiken (wikkel het uiteinde van de vijl met een tissue zodat de schuurkorrels tegen de nagel schrapen terwijl u duwt). ‘Als je een stuk huid hebt dat nog steeds hangt nadat je het goed hebt geduwd, kun je je nagelriemtang nemen en gewoon dat kleine stukje huid bijten. Je wilt nooit helemaal rondknijpen.’

5. Maak een basis.

Ten eerste, merkt Lippmann op, zorg ervoor dat uw olie en handcrèmes volledig worden opgenomen. De nagellak hecht niet goed aan de nagel als deze te vettig is. Breng vervolgens je basislak aan.

‘Het belangrijkste is je basislaag, want dat is wat je nagel aanraakt en in de huid sijpelt’, vertelt Nadine Abramcyk, mede-oprichter van clean salon tenoverten hier. Dus zelfs als je geen schone nagellak in huis hebt (zie onze favoriete schone poetsmiddelen hier als je op zoek bent naar nieuwe opties), zorg er dan voor dat je tenminste een 7-vrije basislak hebt.

6. Maak het af.

Grijp je favoriete nagellak en volg deze beweging van Lippmann: ‘Plaats de borstel ongeveer een centimeter van de nagelriem. Zodra je de nagellak ziet stromen, trek je de borstel recht naar het midden naar de punt. Je nagels krijgen een iets breder aan de zijkant, dus oefen wat meer druk uit en laat de borstelharen uitwaaieren. Het volgende is om de nagel af te dekken. Om dit te doen, neem je de punt van je penseel en veeg je het over de punt van je nagel, en dat houdt je nagellak dagenlang langer mooi. ” Vervolg met een toplaag, laat hem drogen en je mani is klaar om te gaan.

7. Mani nazorg.

Probeer binnen ten minste het eerste uur van je thuismani contact met water te vermijden. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan in onze postwereld waarin we allemaal aangemoedigd worden om onze handen veel meer te wassen. Maar als je er iets aan kunt doen, zal je nagellak langer in een betere conditie blijven als je de nagellak minstens een uur volledig laat uitharden. Dit gaat terug op nagels die uitzetten in water: het strekken en samentrekken voordat de lak echt hard wordt, verzwakt de grip van de nagel op de nagel.

Categories
Beauty & more

DIY-badbommen: hoe u er zelf een kunt maken + 5 recepten van spa-kwaliteit

Soms kan een lekker, stomend bad stress wegsmelten zodra je in het bad zakt.

Een badbom kan de ervaring vooral verbeteren, met prachtige kleuren en geuren die je bad behoorlijk ahhh-inducerend kunnen maken. Maar misschien heb je geen verzameling badbommen in de aanslag – vooral nu, wanneer je niet precies langs de winkel kunt gaan om er een paar te pakken op weg naar huis. Bovendien kunnen veel traditionele badbommen synthetische geur, met plastic beladen glitter en irriterende kleurstoffen bevatten, die u allemaal niet in het bad wilt laten weken. Het goede nieuws is dat het ongelooflijk eenvoudig is om thuis doe-het-zelf-badbommen van spa-kwaliteit te maken. Laten we erin duiken.

Wat je nodig hebt.

In alle badbommen zit een geheim belangrijk ingrediënt dat hen hun typische bruis geeft: citroenzuur. Wanneer het wordt gemengd met zuiveringszout, zorgt het voor een bruisende reactie wanneer het in water valt – “op dezelfde manier als hoe Alka-Seltzer werkt”, zegt cosmetisch chemicus en oprichter van BeautyStat Ron Robinson. Citroenzuur zit van nature in – je raadt het al – citrusvruchten, die citroenen en limoenen hun zure smaak geven. Je kunt het echter in zijn gefabriceerde vorm kopen (perfect om toe te voegen aan badbommengsels).

Hulpmiddelen:

Grote mengkom

Klop of houten lepel

Badbalsemvormen (als je die niet bij de hand hebt, kun je ook snoep- of zeepvormen, ijsblokjesvormen en zelfs mini-muffinvormpjes gebruiken)

Spuitfles (je hebt dit nodig voor toverhazelaar – daarover later meer)

Droge ingrediënten:

1 kopje zuiveringszout

½ kopje citroenzuur

½ kopje magnesiumvlokken, roze Himalaya-zouten of Epsom-zouten (kies hier je eigen avontuur)

½ kopje arrowroot of maizena poeder. Dit helpt bij het binden van zuiveringszout en citroenzuur en vertraagt ​​de badbomreactie. “Zonder dat zou dat bevredigende gevoel van het langzaam oplossen en langzaam bruisen van een badbom bijna niet bestaan!”.

¼ kopje bloembladen of gedroogde kruiden zoals salie, rozemarijn of citroenmelisse (optioneel maar aanbevolen voor de esthetiek)

Badbommen maken: 6 eenvoudige stappen.

Dit doe-het-zelf-badbomrecept levert vier stukken op, ervan uitgaande dat je een 6-ounce mal gebruikt (het kan min of meer zijn, afhankelijk van hoe diep je mallen zijn!).

Daarmee is hier het thuisvriendelijke recept:

Combineer alle droge ingrediënten samen in je grote mengkom. Vergeet niet het zuiveringszout te zeven om grote brokken te breken, zegt Hedges.

Combineer in een aparte kom je etherische oliën met de dragerolie (nogmaals, dat is amandel, kokosnoot of een andere plantaardige of kruidenolie) en roer met je 1 theelepel. van water. ‘De olie en het water mengen niet goed, en dat is oké!’

Langzaam (we herhalen: langzaam) druppel het oliemengsel in het droge mengsel, constant roerend. Precisie is hier de sleutel: ‘Haast u niet’, zegt Hedges. “De olie zal in het begin klontjes vormen, maar blijf mengen tot ze weg zijn en het is een gladdere consistentie.” Wees niet ongerust als het mengsel een beetje begint te bruisen – dat is het citroenzuur dat gewoon zijn werk doet. Als je giet langzaam genoeg moet het nog stevig genoeg zijn om te vormen.

Spritz het mengsel met toverhazelaar (dat is waar een handige spuitfles binnenkomt) om indien nodig meer vocht toe te voegen.

De reden waarom je zou moeten spuiten in plaats van gewoon de toverhazelaar in te gieten, is omdat de toverhazelaar langzaam in het oppervlak van het mengsel kan worden opgenomen.

Voeg op dit moment de optionele ingrediënten toe (d.w.z. gedroogde bloemen of kruiden).

Verpak het mengsel stevig in de vormen en bewaar op kamertemperatuur. Probeer minimaal 24 uur te wachten voordat u ze uit de vormpjes probeert te halen. Bewaar na het verwijderen de badbommen in een luchtdichte verpakking.

Categories
Beauty & more

Waarom je je haar moet spoelen met dit DIY Apple Cider Vinegar Recept

Appelazijn is een van de meest trendy ingrediënten voor haarverzorging van de laatste tijd – je vindt het als ingrediënt in alles, van een hoofdhuidontgifting tot een shampoo.

Een deel van de reden waarom het zo populair is geworden, is de overvloed aan DIY-anekdotes en recepten op internet.

Dus, hoe gebruik je het eigenlijk thuis? We hebben het onderzocht.

De voordelen van gezond haar bij het spoelen met appelazijn: het komt allemaal neer op pH.

De pH van het haar is erg belangrijk, omdat een onevenwichtig haar en hoofdhuid irritatie, droogheid, dofheid en pluizigheid kunnen veroorzaken. Je haar en hoofdhuid zweven normaal rond 5,5 (studies tonen zelfs aan dat wanneer je haarproducten een pH van of onder 5,5 hebben, het kroezen en schade kan verminderen).

Hoe een appelazijnspoeling te gebruiken.

Het is een van de eenvoudigste doe-het-zelfproducten die je onder de knie kunt krijgen, maar er zijn belangrijke stappen die je moet volgen om de meeste voordelen te behalen. Je kunt ook voorgemengde producten vinden die heel goed werken – en die meestal toegevoegde ingrediënten bevatten om de eigenschappen van appelciderazijn te versterken.

1. Maak je mix met ACV en water.

Niet alle appelazijn is gelijk gemaakt. Gebruik altijd rauwe, biologische, ongefilterde en ongepasteuriseerde appelciderazijn – en altijd bij de moeder, want die bevat de meeste voedingsstoffen.

2. Gebruik een oude fles shampoo of conditioner.

Meng je tinctuur in een oude haarverzorgingsfles. Omdat je onder de douche staat en dit door je hele hoofd verdeelt, wil je een uitknijpbare fles hebben. Natuurlijk kun je proberen het in een pot of glas te mengen, maar je hebt minder controle als je het over de hele hoofdhuid aanbrengt (bovendien zijn ze zwaarder en gemakkelijker te laten vallen; je wilt geen gebroken glas in je douche. )

3. Je spoeling moet altijd fris zijn.

Als u een professionele haarverzorging met appelazijn spoelt, heeft deze een behoorlijke houdbaarheid. Maar degene die je thuis maakt? Het zal niet dezelfde conserveringsmiddelen en stabilisatoren bevatten – wat in onze wereld een goede zaak kan zijn – maar het betekent ook dat u uw spoeling voor eenmalig gebruik moet maken.

4. Vind de juiste applicatiemethode.

Het juiste moment vinden om het voor u te gebruiken, is zeer individueel – en kan variëren afhankelijk van de behoeften van uw haar op dat moment. Het idee van een spoeling is echter dat je het aantal keren per week dat je de volledige wascyclus moet doen, beperkt: “De grootste boosdoener bij dof haar is te veel wassen, dus ik raad je ten zeerste aan om een ​​paar keer per keer een spoeling te gebruiken. week om de tijd tussen je normale shampoo en conditioner routine te verlengen om je haar helder, gezond en levendig te houden “.

5. Spoel het af, beginnend bij je hoofdhuid, en trek tot het einde.

Begin bij de hoofdhuid, net als bij een shampoo. Omdat je hoofdhuid de meeste opbouw heeft, moet je ervoor zorgen dat je het meeste werk daar laat doen. In tegenstelling tot shampoo, moet je er echter voor zorgen dat dit de strengen bedekt: dit verwijdert alle producten, vuil of olie en helpt de nagelriemen van de strengen te sluiten.

6. Iedereen kan het proberen – alleen niet altijd met dezelfde regelmaat.

Ja, dit werkt voor alle haartypes, van recht en dun tot dik en gestructureerd. U hoeft alleen maar een routine- en haarverzorgingsopdracht te vinden die voor u het meest logisch is.

Categories
Beauty & more

Hoe u uw extra tijd thuis kunt gebruiken om uw spel voor schoonheid en huidverzorging te verbeteren

Aangezien sociale afstand nemen en thuiswerken onze nieuwe norm wordt, nemen we bij mbg de tijd om te bespreken hoe we deze ervaring optimaal kunnen benutten. Of het nu gaat om het opnieuw verbinden met oude vrienden of om de tijd te hebben om eindelijk dat huisproject dat je hebt uitgesteld, een vliegende start te geven, er zijn enkele voordelen aan dat je zoveel tijd thuis doorbrengt.

Test nieuwe formules uit en kijk wat voor uw huid werkt.

Jeuk om een ​​nieuw huidverzorgingsproduct te proberen, maar nerveus over bijwerkingen? Beschouw deze keer thuis als een proefrit met een lage inzet. Je zult de door de huid zuiverende storm kunnen doorstaan ​​zonder oneffenheden te moeten verdoezelen voor geïmproviseerde sociale bijeenkomsten.

Vergeet lichaamsverzorging niet.

Een skin-reset kan ook een geweldige kans zijn om op de natuurlijke deodorant-bandwagon te springen. ‘Het gezicht maakt immers maar een klein deel uit van je huid’, zegt Pierce, dus het is ook de moeite waard om je te concentreren op lichaamsverzorging. En als er één lichaamsverzorgingsproduct is dat mogelijk een isolatieperiode vereist, is het die natuurlijke deo.

Ga op avontuur met gewaagde tinten.

Deze tijd van sociale afstand is ook een kans om met make-up te spelen. Hoewel sommige mensen genieten van de vrijheid van een bloot gezicht (er is misschien nooit een beter moment om zonder make-up te gaan), kan het soms helpen om je gemotiveerd te voelen voor de dag door je normale ochtendroutine te volgen. Dat gezegd hebbende, het aanbrengen van make-up kan therapeutisch zijn – of het nu een volledig gezicht is of slechts een paar vegen mascara.