close
Beauty & more

Cafeïne in huidverzorging: 5 voordelen van het verplaatsen van uw mok naar uw vochtinbrengende crème

Of je nu een fervent theedrinker bent of je niet kunt voorstellen dat je je kopje (of drie) koffie opgeeft, cafeïne is misschien een nietje in je keuken. Maar naast de nodige schok op een bijzonder slaperige ochtend, heeft cafeïne eigenlijk een heleboel voordelen die geen nippen aan een warm elixer vereisen.

1. Vermindert roodheid.

Cafeïne is een vasoconstrictor (wat betekent dat het de bloedvaten in de huid comprimeert), waardoor het een geweldige huidkalmeer is. Vernauwing van bloedvaten kan roodheid in de huid verminderen, met name ‘aandoeningen zoals rosacea, die gegeneraliseerde roodheid en blozen’ vertoont.

2. Verheldert de huid.

Cafeïne zal je huid niet “wakker maken” op dezelfde manier als het nippen ervan, zal je duizeligheid helpen verminderen. In tegenstelling tot een betrouwbaar vitamine C-serum, heeft cafeïne een heleboel antioxiderende eigenschappen die je huidcellen helpen door schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. En hoewel er beperkt onderzoek is om het vermogen van cafeïne om de huid op te fleuren te ondersteunen, hebben veel dermen gunstige resultaten gezien met anekdotisch bewijs, waarbij cafeïne (vaak genoemd als groene thee vanwege het hoge flavonoïde gehalte) routinematig in hun praktijk wordt gebruikt.

3. Vermindert wallen.

Onthoud dat vasoconstrictieproces? Welnu, het vernauwen van bloedvaten in de huid kan niet alleen roodheid en blozen verminderen, maar het kan ook helpen zwelling of wallen te verminderen. Nogmaals, de wetenschappelijke literatuur is beperkt, maar “cafeïne heeft kortetermijneffecten die ontstekingen helpen verminderen”.

4. Vermindert het uiterlijk van cellulitis (soort van).

Hier is het korte antwoord: cafeïne kan zeker helpen, maar het zal het uiterlijk van cellulitis niet voorgoed verzachten. In plaats van rustgevende groene thee, komen hier uw koffiescrubs in het spel; je kunt een koffie-exfoliant gebruiken om doelgebieden te polijsten, en misschien zie je zelfs tijdelijke verbeteringen in de huidtextuur. Maar cellulitis is een dieper huidprobleem, zegt Gabriel. “Topische preparaten kunnen de oppervlakkige component van cellulitis verbeteren, maar meestal zijn diepere procedures nodig om het uiterlijk te elimineren.”

5. Vertraagt ​​fotoveroudering.

Zoals gezegd heeft cafeïne krachtige antioxiderende eigenschappen. Dat gezegd hebbende, het kan helpen beschermen tegen blootstelling aan UV-straling, wat belangrijk is, omdat het afweren van UV-geïnduceerde vrije radicalen kan helpen bij het vertragen van fotoveroudering (in het geval dat je een opfrissing nodig hebt), is huidfotoveroudering een gevolg van de oxidatieve stress van UV-straling, “board-gecertificeerde dermatoloog Kautilya Shaurya, MD, vertelt ons hier).

admin

The author admin

Leave a Response