close
Beauty & more

Crepey Skin: oorzaken, preventie en hoe een flinterdunne huid te behandelen

Wat is een crêpe huid?

Wanneer uw huid na verloop van tijd dunner wordt door een gebrek aan collageen en elastine (daarover later meer), krijgt het een tissuepapierachtige kwaliteit. De huid ziet er gerimpeld, kwetsbaar en fijn uit; “Het kan ook doorzakken of los aanvoelen”.

Crepey skin versus rimpels.

Ja, ze zijn anders. Hoewel een crêpe huid op veel manieren vergelijkbaar is met rimpels (ze komen allebei voor als onze huid dunner wordt), is het een beetje anders dan je gemiddelde fijne lijntjes. Ten eerste: Crepey skin tast grotere, aan de zon blootgestelde gebieden aan, terwijl rimpels kunnen opduiken in gerichte spleten (d.w.z. kraaienpootjes rond de ogen). Rimpels worden ook gekenmerkt door vouwen en fijne lijntjes, terwijl een crêpe huid meer over de kwetsbare textuur gaat, ook al kunnen beide aandoeningen hand in hand lijken.

En hoewel rimpels een onvermijdelijk teken van veroudering zijn, is ouder worden eigenlijk niet de belangrijkste oorzaak van een crêpe huid. “Crepey skin ziet er dun, slap en gerimpeld uit, maar is niet noodzakelijkerwijs gekoppeld aan ouderdom”.

Dus, wat veroorzaakt het?

Op het meest basale niveau wordt een crêpe huid veroorzaakt door een gebrek aan collageen en elastine in de huid – collageen zorgt ervoor dat de huid er super mollig uitziet, dus verlies leidt tot die flinterdunne buitenkant. Maar zoals we hierboven hebben vermeld, zijn er een groot aantal factoren die dit verlies van collageen kunnen veroorzaken.

Hoe kun je dit voorkomen?

Ten eerste, topicals: King zegt om regelmatig te hydrateren en exfoliëren, en om actuele antioxidanten (zoals vitamine C) toe te passen om je collageenniveaus op peil te houden. Ross raadt ook aan om de hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, op te stapelen; producten met de geliefde HA “zijn vochtmagneten en helpen bij het verschijnen van een crêpe huid”, legt ze uit.

Het meest opvallende is echter dat u preventieve maatregelen van binnenuit kunt en moet nemen, met gehydrolyseerde collageensupplementen. Deze kunnen de natuurlijke aanmaak van collageen en andere moleculen in uw lichaam helpen bevorderen, waardoor de huid stevig en strak blijft, zoals elastine en fibrilline.

Hoe kun je het behandelen?

Net als bij rimpels is preventie misschien wel het belangrijkste; het is veel gemakkelijker om het begin uit te stellen dan om vouwen te behandelen zodra ze beginnen te verschijnen. Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om een ​​crêpe huid te behandelen: het lijkt eigenlijk veel op de preventiemethode, omdat je je huid gehydrateerd wilt houden om doorzakken te voorkomen. ‘Bevochtig, bevochtig, bevochtig – dit kan het uiterlijk verbeteren’, adviseert King.

admin

The author admin

Leave a Response