close
Beauty & more

DIY-badbommen: hoe u er zelf een kunt maken + 5 recepten van spa-kwaliteit

Soms kan een lekker, stomend bad stress wegsmelten zodra je in het bad zakt.

Een badbom kan de ervaring vooral verbeteren, met prachtige kleuren en geuren die je bad behoorlijk ahhh-inducerend kunnen maken. Maar misschien heb je geen verzameling badbommen in de aanslag – vooral nu, wanneer je niet precies langs de winkel kunt gaan om er een paar te pakken op weg naar huis. Bovendien kunnen veel traditionele badbommen synthetische geur, met plastic beladen glitter en irriterende kleurstoffen bevatten, die u allemaal niet in het bad wilt laten weken. Het goede nieuws is dat het ongelooflijk eenvoudig is om thuis doe-het-zelf-badbommen van spa-kwaliteit te maken. Laten we erin duiken.

Wat je nodig hebt.

In alle badbommen zit een geheim belangrijk ingrediënt dat hen hun typische bruis geeft: citroenzuur. Wanneer het wordt gemengd met zuiveringszout, zorgt het voor een bruisende reactie wanneer het in water valt – “op dezelfde manier als hoe Alka-Seltzer werkt”, zegt cosmetisch chemicus en oprichter van BeautyStat Ron Robinson. Citroenzuur zit van nature in – je raadt het al – citrusvruchten, die citroenen en limoenen hun zure smaak geven. Je kunt het echter in zijn gefabriceerde vorm kopen (perfect om toe te voegen aan badbommengsels).

Hulpmiddelen:

Grote mengkom

Klop of houten lepel

Badbalsemvormen (als je die niet bij de hand hebt, kun je ook snoep- of zeepvormen, ijsblokjesvormen en zelfs mini-muffinvormpjes gebruiken)

Spuitfles (je hebt dit nodig voor toverhazelaar – daarover later meer)

Droge ingrediënten:

1 kopje zuiveringszout

½ kopje citroenzuur

½ kopje magnesiumvlokken, roze Himalaya-zouten of Epsom-zouten (kies hier je eigen avontuur)

½ kopje arrowroot of maizena poeder. Dit helpt bij het binden van zuiveringszout en citroenzuur en vertraagt ​​de badbomreactie. “Zonder dat zou dat bevredigende gevoel van het langzaam oplossen en langzaam bruisen van een badbom bijna niet bestaan!”.

¼ kopje bloembladen of gedroogde kruiden zoals salie, rozemarijn of citroenmelisse (optioneel maar aanbevolen voor de esthetiek)

Badbommen maken: 6 eenvoudige stappen.

Dit doe-het-zelf-badbomrecept levert vier stukken op, ervan uitgaande dat je een 6-ounce mal gebruikt (het kan min of meer zijn, afhankelijk van hoe diep je mallen zijn!).

Daarmee is hier het thuisvriendelijke recept:

Combineer alle droge ingrediënten samen in je grote mengkom. Vergeet niet het zuiveringszout te zeven om grote brokken te breken, zegt Hedges.

Combineer in een aparte kom je etherische oliën met de dragerolie (nogmaals, dat is amandel, kokosnoot of een andere plantaardige of kruidenolie) en roer met je 1 theelepel. van water. ‘De olie en het water mengen niet goed, en dat is oké!’

Langzaam (we herhalen: langzaam) druppel het oliemengsel in het droge mengsel, constant roerend. Precisie is hier de sleutel: ‘Haast u niet’, zegt Hedges. “De olie zal in het begin klontjes vormen, maar blijf mengen tot ze weg zijn en het is een gladdere consistentie.” Wees niet ongerust als het mengsel een beetje begint te bruisen – dat is het citroenzuur dat gewoon zijn werk doet. Als je giet langzaam genoeg moet het nog stevig genoeg zijn om te vormen.

Spritz het mengsel met toverhazelaar (dat is waar een handige spuitfles binnenkomt) om indien nodig meer vocht toe te voegen.

De reden waarom je zou moeten spuiten in plaats van gewoon de toverhazelaar in te gieten, is omdat de toverhazelaar langzaam in het oppervlak van het mengsel kan worden opgenomen.

Voeg op dit moment de optionele ingrediënten toe (d.w.z. gedroogde bloemen of kruiden).

Verpak het mengsel stevig in de vormen en bewaar op kamertemperatuur. Probeer minimaal 24 uur te wachten voordat u ze uit de vormpjes probeert te halen. Bewaar na het verwijderen de badbommen in een luchtdichte verpakking.

admin

The author admin

Leave a Response