close
Beauty & more

Manicure thuis: een stapsgewijze handleiding voor een doe-het-zelf salon-mani

Als je nu iemand bent die gels, acryl of dip krijgt, hebben we besproken hoe je ze veilig thuis kunt verwijderen en hoe je je nagels weer gezond kunt maken. Dus bekijk die als je een revalidatiemoment nodig hebt voordat je naar de nagellak reikt.

Maar als je nagels klaar zijn om te gaan, volgen hier onze tips.

DIY salon-kwaliteit manicure.

Voordat je begint, moet je je materialen verzamelen. Dit omvat poetsmiddel naar keuze, basislaag, toplaag, vijl, buffer, een soort nagelriemschuiver, trimmer, poetsmiddelverwijderaar en wattenschijfje (als u poetsmiddel draagt). Als je deze niet allemaal bij de hand hebt, is dat oké; we zullen u laten zien hoe u het moet doen, maar voor een topervaring zijn dit de tools:

1. Maak de nagel schoon.

Lijkt voor de hand liggend, maar herhaalt beren: “Je kunt geen schone manicure krijgen als je overblijfselen van een verleden hebt. Dit zal ongelijke lijnen veroorzaken. Als je de lak gaat verwijderen, wrijf dan niet: verzadig het katoen in plaats daarvan met nagellakverwijderaar, tel tot vijf en trek naar voren, en negen van de tien keer komt de nagellak volledig los, ”

2. Sla de inweek over.

De nagel laten weken is eigenlijk geen essentieel onderdeel van de salonervaring, dus je kunt je vrij voelen om je af te melden in je thuisversie. Veel manicures vermijden het zelfs met opzet: ‘Als je nagels in water gedrenkt zijn, zetten ze uit’, zegt manicure en oprichter van Varnish Lane, Lauren Dunne. Dit vervormt en verbreedt de vorm van de nagel; dan, wanneer je nagellak over de nagel schildert en deze opdroogt “[dit zorgt ervoor dat] je nagellak voortijdig gaat afbrokkelen”.

3. Vorm de spijker.

Er zijn tal van nagelvormen om uit te kiezen, maar je kunt het veiligst wedden: ‘Het is het beste om de nagel zo te vormen dat deze de vorm van de nagelriem weerspiegelt, waardoor je vingers langer worden’, zegt Lippmann. Dit ziet er het meest natuurlijk uit en past goed bij elke kleur of afwerking.

Om deze look te bereiken, moet je eerst de nagel knippen (indien nodig) zodat ze allemaal dezelfde lengte hebben. Vervolgens, met uw bestand, bestand in één richting: begin aan de buitenkant en veeg naar het midden; draai dan naar de andere buitenkant en doe hetzelfde. Gebruik de “zaag” -beweging niet, die kan te schurend zijn voor zwakkere nagels.

4. Verzorg de nagelriemen.

‘Pak dan je stamper en duw je nagelriem terug naar de knokkel’, zegt Lippmann. Als u geen stamper heeft, kunt u een wattenstaafje of zelfs het uiteinde van uw vijl gebruiken (wikkel het uiteinde van de vijl met een tissue zodat de schuurkorrels tegen de nagel schrapen terwijl u duwt). ‘Als je een stuk huid hebt dat nog steeds hangt nadat je het goed hebt geduwd, kun je je nagelriemtang nemen en gewoon dat kleine stukje huid bijten. Je wilt nooit helemaal rondknijpen.’

5. Maak een basis.

Ten eerste, merkt Lippmann op, zorg ervoor dat uw olie en handcrèmes volledig worden opgenomen. De nagellak hecht niet goed aan de nagel als deze te vettig is. Breng vervolgens je basislak aan.

‘Het belangrijkste is je basislaag, want dat is wat je nagel aanraakt en in de huid sijpelt’, vertelt Nadine Abramcyk, mede-oprichter van clean salon tenoverten hier. Dus zelfs als je geen schone nagellak in huis hebt (zie onze favoriete schone poetsmiddelen hier als je op zoek bent naar nieuwe opties), zorg er dan voor dat je tenminste een 7-vrije basislak hebt.

6. Maak het af.

Grijp je favoriete nagellak en volg deze beweging van Lippmann: ‘Plaats de borstel ongeveer een centimeter van de nagelriem. Zodra je de nagellak ziet stromen, trek je de borstel recht naar het midden naar de punt. Je nagels krijgen een iets breder aan de zijkant, dus oefen wat meer druk uit en laat de borstelharen uitwaaieren. Het volgende is om de nagel af te dekken. Om dit te doen, neem je de punt van je penseel en veeg je het over de punt van je nagel, en dat houdt je nagellak dagenlang langer mooi. ” Vervolg met een toplaag, laat hem drogen en je mani is klaar om te gaan.

7. Mani nazorg.

Probeer binnen ten minste het eerste uur van je thuismani contact met water te vermijden. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan in onze postwereld waarin we allemaal aangemoedigd worden om onze handen veel meer te wassen. Maar als je er iets aan kunt doen, zal je nagellak langer in een betere conditie blijven als je de nagellak minstens een uur volledig laat uitharden. Dit gaat terug op nagels die uitzetten in water: het strekken en samentrekken voordat de lak echt hard wordt, verzwakt de grip van de nagel op de nagel.

admin

The author admin

Leave a Response