close
Beauty & more

Orange Peel Skin: wat het is en hoe deze huidtextuur te verhelpen

Wat is sinaasappelschilhuid of sinaasappelschiltextuur?

Stel je een sinaasappel of ander citrusfruit voor, zoals een citroen of limoen. Het heeft een heel specifieke textuur: een licht ingedeukte textuur rond zichtbare poriën. Dat is de vergelijking voor een heel specifiek type huidtextuur, in de volksmond ‘sinaasappelschilhuid’ genoemd. We moeten opmerken dat dit geen dermatologische diagnose is, maar slechts een descriptor.

“‘Sinaasappelschilhuid’ is een uitdrukking die wordt gebruikt om de huid te beschrijven die lijkt op de schil van de sinaasappel. Stel je voor dat de huid dik en glanzend is met kleine puistjes in de huid,” zegt board-gecertificeerde dermatoloog Zenovia Gabriel, MD. “Met sinaasappelschilhuid , lijken de poriën vergroot en ingedeukt. “

Wat veroorzaakt het?

“De oorzaak van ‘sinaasappelschilhuid’ is voornamelijk te wijten aan diepere huidstructuren die het oppervlak beïnvloeden, zoals spiercontractie, talgkliergrootte en verlies van collageen en elastine”, zegt Gabriel. “Bij veroudering worden onze talgklieren (poriën) groter en verliest onze huid stevigheid en elasticiteit, waardoor de poriën er dieper en vergroot uitzien.”

Wanneer verschijnt het?

Het kan vroeg beginnen en met de leeftijd meer uitgesproken worden. Dit komt omdat uw collageen in de twintig kan beginnen af ​​te nemen. ‘Meestal begint dit eind twintig en gaat door naarmate je ouder wordt, maar natuurlijk spelen zaken als zonneschade een rol’, zegt Rabach.

Dan zijn er natuurlijk persoonlijke huidvarianten die niets te maken hebben met externe krachten, levensstijlgewoonten en huidverzorgingsgedrag. ‘Sommigen van ons hebben genetisch gezien dikkere, grotere talgklieren, en dit draagt ​​bij aan de kwaliteit en textuur van onze huid’, zegt Gabriel.

Wat kun je eraan doen?

Uw aanpak moet tweeledig zijn: ten eerste wilt u de productie van collageen intern stimuleren. Ten tweede wil je je poriën extern verzorgen.

1. Gehydrolyseerde collageen-supplementen

2. Porie-zuiverende behandelingen

3. Serums die de textuur versterken

4. Bescherm de huid tegen verdere schade.

De take-away.

Sinaasappelschilhuid is een informele term die verwijst naar een specifieke textuur die, nou ja, eruit ziet als een sinaasappelschil: licht ingesprongen rond de poriën. Het is het resultaat van collageenverlies – vooral door veroudering en beschadiging door de zon – omdat de huid stevigheid begint te verliezen en er kuiltjes uitziet. Je kunt de huidtextuur helpen door collageen supplementen en bepaalde topicals.

admin

The author admin

Leave a Response