close
Beauty & more

Suiker versus waxen: voordelen, risico’s en welke behandeling pijnlijker is

Persoonlijke verzorgingskeuzes zijn, nou ja, persoonlijk – vooral als het gaat om ontharing.

Hoewel er geen “juiste” manier is om het te doen, of het helemaal niet te doen, kiezen veel mensen voor diensten met hoogwaardige ingrediënten die de minst pijnlijke schreeuwen veroorzaken. Dat is de reden waarom suikergoed de hiërarchie voor ontharing heeft zien toenemen, vanwege de volledig natuurlijke formule en de minder schurende aantrekkingskracht. Maar hoe verhoudt het zich tot een traditionele was, en welke is op de lange termijn beter? Hier komen we tot de bodem van het suiker-versus-was-debat.

Suiker versus waxen: wat is het verschil?

Suiker en waxen zijn beide gerenommeerde ontharingsbehandelingen die op het eerste gezicht redelijk op elkaar lijken: beide omvatten het verwijderen van het haar bij de wortel door een laag klevende lijm aan te brengen, het te laten intrekken en vervolgens te trekken, waarbij de haren worden geëxtraheerd. Er zijn echter enkele lichte nuances waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van het te volgen pad.

Om te beginnen zijn de mengsels zelf compleet anders. Suikerpasta is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten: suiker, citroen en water. De gloop kan de haarzakjes doordringen en zich aan individuele haren hechten voordat ze bij de wortel worden verwijderd.

Je moet ook weten dat er twee verschillende soorten wax zijn: hard en zacht. Zachte was wordt aangebracht in een zeer dunne laag met een mousseline strip bovenop om het haar onmiddellijk vast te pakken en te verwijderen. Het is wat je normaal gesproken zou zien voor met name wenkbrauw- en lipwas, omdat die gebieden wat meer precisie vereisen (je kunt de mousseline-strip op elke gewenste maat knippen). Harde was daarentegen koelt en verhardt op de huid in een dikke laag voordat het wordt verwijderd zonder de mousseline strip, zodat het niet aan de huid trekt (en wordt als een stuk minder pijnlijk beschouwd). Zowel harde als zachte was wordt doorgaans verwarmd tot een veel hogere temperatuur dan suikerpasta (die meestal lauw blijft).

Maar het grootste verschil tussen suiker en waxen?

De richting waarin het haar wordt getrokken. Bij suiker wordt de pasta in de tegenovergestelde richting van de haargroei aangebracht; wanneer het wordt verwijderd, trekt het het haar in de natuurlijke richting van de haargroei.

admin

The author admin

Leave a Response