close
Interieur & Exterieur

Basisregels voor decoratie om naar te leven

Je zult jezelf misschien niet graag zien als een regelvolger, maar als het gaat om het inrichten van je huis, zul je blij zijn dat je deze basisbeginselen in ieder geval hebt gevolgd.

De regels bestaan ​​om een ​​zeer belangrijke reden, namelijk om ons te helpen beslissingen te nemen voor ons huis, waardoor het een plek wordt die comfortabel en prettig is om in te wonen. Ze kunnen ons helpen te navigeren door wat soms een verwarrend en gecompliceerd proces kan zijn .

Bouw een sterke basis

Ik heb het over ruimteplanning. U droomt er bijvoorbeeld van om twee banken te hebben die tegenover elkaar staan ​​met een salontafel ertussen, maar dat werkt mogelijk niet in uw ruimte. Ik zou dat graag in mijn familiekamer doen, en hoewel ik daar de ruimte voor heb, zou het helemaal niet werken voor ons.

Zorgvuldige en goed doordachte ruimteplanning klinkt misschien niet als een leuke bezigheid, maar het is wel erg noodzakelijk. Hiermee kunt u niet alleen elk hoekje en gaatje in een kamer gebruiken, wat vooral belangrijk is in een kleine ruimte, het zal zowel de functionaliteit verbeteren als een indrukwekkende sfeer uitstralen!

Er zijn drie verschillende manieren om ruimteplanning aan te pakken:

Meet je kamer en teken het uit op een stuk ruitjespapier. Meet elk meubelstuk dat zich in de kamer bevindt en knip stukken karton of papier uit om ze allemaal weer te geven. Houd de verhoudingen van de meubelstukken hetzelfde als de verhoudingen op het ruitjespapier.

Vind het brandpunt van uw kamer

U kunt de planning van de ruimte pas goed uitvoeren als u het brandpunt van uw kamer heeft bepaald.

Kies eerst uw stoffen en vloerkleden

Sommige mensen zullen het hier zeer mee oneens zijn, maar ik spreek uit ervaring! Hier is mijn logica: verf is verkrijgbaar in duizenden en duizenden kleuren. Schieten – u kunt zelfs verf op maat laten mengen om bij een bepaalde kleur in uw stof te passen.

Dus … de reden dat ik deze stap neem, voordat ik mijn verfkleur (en) kies, is dat het vinden van verf die bij een bepaalde stof of vloerkleed past een HEEL veel eenvoudiger is dan het vinden van stof of vloerkleden die bij een bepaalde verfkleur passen.

Mijn uitzondering op de regelbreker is dit – als u schildert met een neutrale kleur.

Vul niet elke lege plek in

Dit valt in de categorie van minder is meer – maar nogmaals, het hangt allemaal af van uw standpunt. Veel mensen geven de voorkeur aan een zeer minimale look, dus voor hen is veel minder meer en dat is prima.

Dat ben ik helemaal niet. Ik vind het leuk om mooie dingen in mijn kamers te hebben, maar ik streef ernaar een balans te vinden tussen te veel en precies goed. Als je net als ik bent en liever veel mooie dingen hebt om naar te kijken, pas dan op dat je niet overboord gaat, anders kom je terecht in een kamer vol met zoveel spullen, je oog weet niet wat te kijken aanvankelijk.

Voor degenen onder u die misschien worstelen, ik hoop dat deze tips u een startpunt zullen geven. Onthoud gewoon – ongeacht welke van deze “regels” u besluit te volgen of te overtreden, zorg er wel voor dat u uw instinct volgt en uw huis uw eigen maakt!

admin

The author admin

Leave a Response