close
Interieur & Exterieur

Goede vragen om jezelf te stellen voordat je een kamer opnieuw inricht

Hoe weet je of je al dan niet op de hoogte bent van de nieuwste en beste trend of dat je ruimtes echt een update nodig hebben? Trends lijken in een opwelling te fluctueren en niet veel van ons kunnen het ons veroorloven om ons decor voortdurend te veranderen. En soms is het een kwestie van het niet hebben van tijd en / of energie.

Designexperts vertellen je dat je je interieur elke zeven jaar moet updaten.

Ben ik nog steeds tevreden met mijn kamer / huis?

Ik vermoed dat als je je zelfs maar vaag ontevreden of onrustig voelt over het uiterlijk van een kamer, het tijd is om wat veranderingen aan te brengen. Veranderingen kunnen variëren van een volledige make-over van de kamer tot iets eenvoudigs als het vervangen van de kussens die u op uw bank hebt laten zien.

Past deze kamer nog steeds bij mijn levensstijl en voldoet het aan mijn dagelijkse behoeften?

Hoe mooi een kamer ook is, het maakt niet uit – als hij niet meer dagelijks aan je behoeften voldoet, is het zeker tijd voor verandering. Zou bijvoorbeeld die formele woonkamer die nooit wordt gebruikt, kunnen worden omgezet in iets functioneels zoals een thuiskantoor? Dat is wat ik gedaan heb!

Waarom heb ik de wens om opnieuw in te richten?

Is het omdat ik echt denk dat het tijd is voor wat veranderingen of is het omdat ik denk dat iedereen het lijkt te doen, dus dat moet betekenen dat ik hetzelfde moet doen? Dat is een gemakkelijke valkuil, vooral als je tijd doorbrengt op sociale media of blogs over woondecoraties volgt.

Kan ik blij zijn met kleine veranderingen?

Voordat u de sprong waagt, probeert u enkele kleine, budgetvriendelijke, niet-permanente wijzigingen aan te brengen. Breng actuele stoffen aan in de vorm van kussens of zelfs gordijnen. Ruil kunst of accessoires in voor iets trendyers. Probeer een paar lampen te vervangen. Voeg een karpet toe of verander een bestaand kleed. Vergeet niet: voor een nieuwe look kunnen karpetten over kamerbreed tapijt worden gelegd als je denkt dat je die look beu bent.

Als dat je verlangen bevredigt, ben je waarschijnlijk niet klaar om het geld uit te geven voor een complete make-over van de kamer.

Heb ik nu het budget voor een opknapbeurt?

Misschien had dit de # 1 goede vraag moeten zijn om jezelf af te vragen! Maar echt – laten we eerlijk zijn – als u na het beantwoorden van alle bovenstaande vragen heeft vastgesteld dat het echt tijd is om uw kamer een volledige make-over te geven, moet er een budget voor zijn. Rechtsaf?

Als de tijd qua budget niet helemaal klopt, ga dan terug naar vraag # 3. Probeer enkele van die kleine wijzigingen aan te brengen en ik wed dat je veel meer content in huis zult hebben terwijl je wacht tot je portemonnee je wensen inhaalt.

admin

The author admin

Leave a Response