close
Interieur & Exterieur

Hoe de angst om een fout te maken te overwinnen bij het versieren

Ik hoor dit zo vaak: ‘Ik ben zo bang om een ​​fout te maken als ik mijn huis inricht, dat ik niets doe. Waar moet ik beginnen? ”. Jongens, ik snap het zo!

Echte bekentenis – mijn grootste angst tot op de dag van vandaag is: “Wat als andere mensen het niet leuk vinden?”. Of erger nog, wat als ik het niet leuk vind? Wat als ik meer geld en tijd moet besteden om het goed te maken? Angst voor decoratie is in feite gewoon angst om een ​​fout te maken! Hoewel ik af en toe nog steeds met die angsten worstel, heb ik de ergste overwonnen door deze praktische tips te onthouden.

Begin klein

Ik geloof dat de grootste hindernis bij het overwinnen van angst voor iets (behalve spinnen!) Is het opbouwen van je zelfvertrouwen. Als je geen ervaring hebt met het doen van volledige kamer-make-overs, is het waarschijnlijk het beste als je eerst met een paar kleine projecten begint.

Probeer eenvoudige projecten uit, zoals: het schilderen van kandelaars of andere kleine accessoires, het creëren van een vignet of middelpunt of het herschikken van planken. Als het de eerste keer niet goed gaat, haal diep adem en probeer het opnieuw!

Doe stap voor stap dingen

Misschien kun je niet alles visualiseren wat je zou willen veranderen in een van je kamers, maar ik wed dat je tenminste een of twee kleine dingen kunt bedenken. Ga je gang – probeer er een! Leun dan achterover en leef er een tijdje mee. Probeer iets anders en leef daarmee.

Soms geeft alleen al het starten je de inspiratie en het vertrouwen dat je nodig hebt om die hele kamer opnieuw in te richten.

Doe inspiratie op

De favoriete plek van iedereen om inspirerende kamerinrichting te vinden is Pinterest en het is gemakkelijk in te zien waarom. Je kunt op elk onderwerp zoeken en Pinterest zal je belonen met een hoop inspirerende afbeeldingen! Als je dat nog niet hebt gedaan, maak dan je eigen Pinterest-account aan waar je afbeeldingen kunt opslaan die tegen je spreken. Toen ik voor het eerst mijn eigen huis probeerde te versieren, vóór Pinterest, vond ik letterlijk een foto die ik leuk vond en deed ik mijn best om alles erin te kopiëren, tot het proberen om de exacte items te vinden of in ieder geval de het dichtst bij hen dat ik kon en rangschik ze op dezelfde manier.

Accepteer het feit dat je waarschijnlijk fouten zult maken

U kunt het net zo goed accepteren – naar alle waarschijnlijkheid zult u onderweg enkele fouten maken. Een fout maakt je niet tot een mislukking of betekent niet dat je het niet kunt doen. Zelfs professioneel opgeleide interieurontwerpers geven toe dat ze ook fouten maken.

Dans alsof niemand kijkt

Ik wed dat je dat vaak, heel vaak in je leven hebt gehoord. Denk eens aan al het plezier dat we missen als we ons zo zorgen maken over wat andere mensen denken! Als je echt danst zoals niemand kijkt, maak je je geen zorgen over de perfecte dansbewegingen – je wilt gewoon genieten. Rechtsaf?

Welnu, hetzelfde kan worden gezegd over het inrichten van je huis. Het eerste idee waarvan ik denk dat je ernaar moet streven om jezelf kwijt te raken, is je zorgen maken over wat alle anderen zullen denken.

admin

The author admin

Leave a Response