close
Interieur & Exterieur

Hoe u uw huis kunt helpen zijn beste beentje voor te zetten

Ongeacht hoe gedateerd of ongedecoreerd, elk huis waar ik ooit ben geweest, ik kan altijd een paar functies vinden die geweldig zijn en andere die goed zijn … niet zozeer.

Het idee is om de functies die uw huis niet in het beste licht laten schijnen, te minimaliseren en degenen die dat wel doen te maximaliseren!

Verfris de buitenkant en verbeter de aantrekkingskracht

Uiteraard is de buitenkant het allereerste dat iemand ziet wanneer ze bij je thuis aankomen. Het zal iets zijn dat een goede eerste indruk maakt of een minder dan geweldige indruk.

Ons huis is een goed voorbeeld van wat een verschil kan maken tussen beteugelen en beteugelen. Het landschap was een hete puinhoop toen we het voor het eerst kochten. Je kon het huis vanaf de straat nauwelijks zien, omdat de ledematen van de grote bomen zo laag op de stammen mochten groeien. Tot overmaat van ramp was het twintig jaar oude landschap, dat rond de fundering van het huis lag, grotendeels overwoekerd. We hebben nogal wat wijzigingen aangebracht aan de buitenkant van ons huis en de tuin, maar het is allemaal in fasen gedaan, in de loop van meer dan vier jaar, om het budget niet te overbelasten.

Er is nog meer landschapsarchitectuur te doen (dit jaar hoop ik!), Maar vandaag hebben we al die enorme bomen dichtgetimmerd en al het overwoekerde landschap eruit gehaald. Het huis kreeg een nieuw dak (dankzij verzekering voor hagelschade) en nieuwe dakgoten, we versterkten de voorste kolommen (de oude zagen eruit als tandenstokers die het veranda-dak omhoog hielden!), Verwijderden de diagonale steunen van de kolommen en gaven zelfs de steen zelf twee verflagen.

Al onze ramen zijn slechts één grote ruit, waardoor ze er koud en onaantrekkelijk uitzien. Een eenvoudige oplossing daarvoor was het toevoegen van raamroosters aan de binnenkant van elk raam.

De oorspronkelijke voordeur was mahonie met ovaal glas en we hebben deze vervangen door een modernere boerderijdeur en de buitenmuurkandelaars bijgewerkt.

Zoek (of creëer) het brandpunt van een kamer

Veel kamers hebben al een kant-en-klaar brandpunt, zoals een open haard of een prachtig uitzicht door een raam. Als je kamer geen ingebouwd brandpunt heeft, kun je er een maken door kunst strategisch te plaatsen, of met het meubelarrangement, of door kleuren toe te voegen enzovoort.

Sommige kamers hebben meer dan één brandpunt en dat kan een ander soort probleem opleveren. In dat geval wilt u de aandacht van uw bezoeker trekken naar degene die u het meest wilt opvallen. Ik heb meerdere aandachtspunten in mijn familiekamer – één is de open haard en het gewelfde plafond, maar de andere is een groot amusementscentrum met onze enorme tv. De enorme tv is degene waar ik geen aandacht op wil vestigen!

Voeg textuur toe aan een saaie ruimte

We hebben ons hele huis volledig gerenoveerd, maar ik heb kamer voor kamer doorgenomen om de laatste hand aan elk huis te leggen. Er zijn meerdere kamers met muren die vrijwel geen interesse hadden totdat ik textuur toevoeg. Elk van deze muren is nu een echt kenmerk!

Onze foyer heeft een muur met een grote opening die naar het thuiskantoor leidt. Vanwege de manier waarop de voordeur opengaat en vanwege de plaatsing van een andere opening, kon ik niets van een aanzienlijk formaat toevoegen om de muur minder saai te maken. Ik had kunstwerken aan weerszijden van de opening kunnen hangen, maar dat zou te veel bij elkaar passen.

Frame een raam

Misschien denk je niet dat een kamer een functie heeft die je als een pluspunt beschouwt. Meer dan waarschijnlijk heeft het echter tenminste één venster. Wist je dat raambekleding de sieraden van een kamer zijn? Een paar eenvoudige draperieën, die aan een raam grenzen, kunnen precies zijn wat een hele kamer een speciaal gevoel geeft.

admin

The author admin

Leave a Response