close
Interieur & Exterieur

Nu is de beste tijd om – Lente-editie

Maak de lucht in je huis schoon

Over schone lucht gesproken, maart is een van de maanden dat ik alle luchtretourfilters in mijn huis vervang. Wist je dat er eigenlijk een schema is dat je moet volgen voor hoe vaak je je luchtfilters moet vervangen? Elke 90 dagen voor een typisch huis in de voorsteden, elke 60 dagen voor huizen met huisdieren en elke 30 – 45 dagen voor huizen met meerdere huisdieren, familieleden met allergieën of huizen in de buurt van een bouwzone.

Bekleding opfrissen en reinigen

Trek die kussens van de bank en stofzuig eronder. Ik ben zooo schuldig dat ik dat niet zo vaak doe als ik zou moeten! Spot alle vuile plekken op uw meubels. Zodra alle natte plekken volledig zijn opgedroogd, verfrist u de geur van uw bekleding door deze royaal te besprenkelen met zuiveringszout, ongeveer dertig minuten te laten zitten en vervolgens grondig te stofzuigen. Het zuiveringszout absorbeert alle geurtjes op uw meubels, net als in uw koelkast.

Reinig faux hout en vinyl jaloezieën

Ugh – die dit gevreesde karwei wil aanpakken. Maar – je gaat veel tijd besteden aan het kijken uit je ramen naar al het mooie groen, dus je kunt net zo goed door schone jaloezieën kijken – toch? Ik heb deze methode gebruikt om de jaloezieën in mijn eigen huis schoon te maken en het werkt echt! Ik doe het meestal op een warme dag, zodat mijn jaloezieën snel drogen en er geen watervlekken op zitten.

Verfris gordijnen

Denk er eens over na – je denkt misschien dat je gordijnen niet vies zijn omdat ze alleen maar daar hangen – toch? Nou … dat is in zekere zin waar, maar net als alles in huis verzamelen ze na verloop van tijd veel stof. De enige manier waarop ik zelfs overwoog om mijn gordijnen schoon te maken, is door ze te stofzuigen, zelfs als ze machinewasbaar of chemisch reinigbaar zouden moeten zijn. Je weet dit misschien niet van mij, maar ik bezat en exploiteerde een op maat gemaakte draperiewerkruimte en ik heb meer dan één set draperieën gezien, die zogenaamd veilig droog te reinigen zijn, letterlijk geruïneerd.

admin

The author admin

Leave a Response