close
Lifestyle

Ben je gestrest van geld? Neem deze tijd om te leren over uw financiën

1. Zoek uit waar uw geld naartoe gaat.

Weten waar uw dollars worden uitgegeven, is de eerste stap om realistische maatregelen te kunnen nemen om dingen terug te bellen. “Velen van ons hebben geen idee waar we ons geld aan uitgeven”, zegt Tara Murphy, een expert op het gebied van consumentensparen en voormalig hoofdredacteur van thestreet.com. Begin met het verzamelen van al uw rekeningen en kredietoverzichten en begin uw uitgaven op te splitsen in verschillende categorieën, zoals maaltijden en amusement, winkelen, boodschappen, thuis, enz. U kunt ook beginnen met het bijhouden van uitgaven of het gebruik van een app voor financiële planning. .

2. Stel uw prioriteiten in.

Er zijn enkele basisregels om te bepalen waar geld naartoe gaat. “Consumentenschulden mogen, net als creditcards, niet meer bedragen dan 20% van uw netto-inkomen [na belastingen]”, zegt gecertificeerde financiële planner Marc Lowlicht, CEO van OPES Private Wealth Management in East Hampton, New York. Maandelijkse huisvestingskosten (inclusief hoofdsom, belastingen, associatievergoedingen en verzekering voor huiseigenaren) mogen niet hoger zijn dan 28% van het bruto-inkomen. En je totale maandelijkse betalingen op alle schulden mogen niet hoger zijn dan 36% van het bruto maandinkomen, adviseert hij.

3. Betaal wat je kunt.

Die maandelijkse kosten op uw creditcard nemen langzaam uw budget op. De Federal Reserve meldde dat het totale saldo op de creditcard is gestegen tot $ 868 miljard. De gemiddelde Amerikaan heeft een kredietkaartsaldo van $ 6.375, aldus kredietrapportagebureau Experian. Het gemiddelde Amerikaanse huishouden betaalt in totaal $ 1.292 per jaar aan rentelasten, volgens CNBC.com, dat opmerkt dat 43% van de Amerikanen meer dan twee jaar een creditcard-saldo heeft. ‘Als je alleen het minimumbedrag op je creditcard betaalt, maak je nooit een deuk’, zegt Murphy. Dat geldt vooral als de rente stijgt.

4. Bouw je spaarvarken op.

Terwijl je probeert uit het rood te komen, doe je wat je kunt om groener te worden. In het ideale geval wilt u als noodfonds een nestei van 6 tot 12 maanden sparen. ‘Klein beginnen – zelfs maar $ 50 per maand aan besparingen – kan je helpen een kussen op te bouwen’, zegt Murphy. ‘Met die besparing ben je een heel eind op weg naar wat extra gemoedsrust.’ (Misschien is opslaan nu niet mogelijk, maar als je op een plek komt waar het is, begin dan klein en bouw het op.)

5. Plan uw aankopen.

‘Veel van onze angst komt voort uit het niet kunnen bijhouden van maandelijkse betalingen – die push-pull die voortkomt uit het willen van iets, maar ook het vinden van de middelen om het te laten werken’, zegt Murphy. Als u van tevoren nadenkt over hoe u grote aankopen zult financieren, blijft u op schema, zodat uw financiële zorgen niet uit de hand lopen. ‘Je kunt alles hebben wat je wilt, zolang je maar een realistisch plan hebt om ervoor te betalen’, voegt Murphy eraan toe. ‘Dat alleen zal een enorme hoeveelheid stress verlichten.’

admin

The author admin

Leave a Response