close
Lifestyle

Hoe u thuis een vakantievibe creëert: 5 leuke ideeën

Er is een behoorlijke kans dat de huidige situatie elke lente- of zomerreis die u van plan bent, in de weg heeft gestaan.

En hoewel het het beste is – voor uw eigen gezondheid en voor de gemeenschap – kan het verontrustend zijn om een ​​broodnodige pauze opzij te zetten. Bovendien, aangezien velen van ons vanuit huis werken, vervagen de scheidslijnen tussen het kantoorleven en het persoonlijke leven steeds meer, waardoor een behoorlijke onderbreking van het werk tot het verleden behoort.

Hier is het ding:

we moeten nu nog plezier vinden, ook al ziet dat genot er heel anders uit. En we hebben nog steeds werkonderbrekingen nodig; time-out voor uitvaltijd is essentieel voor uw mentale gezondheid en zelfs productiviteit wanneer u weer aan het werk gaat. Dus zelfs als uw vakantie is uitgesteld, zijn hier verschillende manieren om het leuk te houden in huis – voor u, uw partner of familie.

Maak een diner opnieuw.

De helft van het plezier van reizen is het nieuwe eten proberen, niet? “Maak een favoriete maaltijd van een speciale vakantie’ ’.” Bonuspunten als je oude foto’s hebt om vanaf je vrije tijd te bekijken. “

Haal die oude foto’s tevoorschijn en laat ze je geheugen opfrissen: was het een pastagerecht in Italië? Een meesterwerk van een taco-truck in LA? Doe een beetje Googlen en kijk of je een bijna-matchrecept kunt vinden (als de plaats beroemd genoeg is, kun je misschien de echte deal vinden). Doe dan je best om het in je keuken te maken. Natuurlijk heeft u misschien niet elk uniek ingrediënt, maar u kunt misschien wel in de buurt komen.

Ga naar het theater of een show.

Een van de leukere dingen die uit quarantaine komen, is de overvloed aan virtuele shows, concerten, musicals en balletten die we kunnen streamen. Regelmatig was het bezoeken van evenementen vrij kostbaar – of gewoon niet beschikbaar voor jou op basis van waar je woonde. Om nog maar te zwijgen van live-evenementen was vroeger een grote aantrekkingskracht voor het bezoeken van nieuwe locaties, zo niet de hele reden om toch te gaan (muziekfestivals, iemand?). Maar nu kunt u het comfortabel thuis doen. Natuurlijk, kleine tops live theater of muziek, maar je kunt elementen binnenshuis recreëren.

Maak een dagspa.

We hebben het hier een beetje over schoonheid gehad in het tijdperk van het virus – in het bijzonder hoe het een manier is om voor jezelf te zorgen, hoe het je beter kan laten voelen, of hoe het ook goed is als je je nu niet op je best voelt. Alle manieren waarop je kunt voelen over schoonheidsroutines zijn geldig. We hebben ook een paar ideeën gegeven voor doe-het-zelf-schoonheidsbehandelingen die je kunt maken van dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt (zie gezichtsmaskers en haarmaskers).

Bezoek de knuffelsafari.

Als je jonge kinderen hebt, die toevallig ook knuffel- of speelgoedliefhebbers zijn, maak dan een dierenasiel of safari in je huis. Laat ze hun dieren verzamelen en beginnen met het identificeren van de geografische gebieden waar elk dier leeft – waar hoort de aap thuis? Waar komt de beer? De pinguïn? (Ook: voel je vrij om denkbeeldige dieren te maken die leven waar je hartje begeert.)

Raak de “stad”.

Mis je het niet om naar bars en restaurants te gaan tijdens een date met je partner? Speel je favoriete plekjes na in verschillende kamers of delen van je huis, compleet met op locatie geïnspireerde snacks en kenmerkende cocktails of mocktails. Reis dan naar huis en proef verschillende hapjes en slokjes.

admin

The author admin

Leave a Response