close
Lifestyle

Manieren om een afgesloten persoon ertoe te brengen zich voor u open te stellen

Open en eerlijke communicatie speelt een grote rol in het succes van elke relatie, vooral romantische relaties. Maar om de een of andere reden zijn sommige mensen niet altijd geneigd om hun gevoelens met vrienden, familie of zelfs hun partner te delen.

Waarom iemand misschien wordt afgesloten.

‘De belangrijkste reden waarom een ​​persoon het moeilijk zou hebben om zich open te stellen, is dat ze zich daar emotioneel niet veilig bij voelen’, zegt psychotherapeut Megan Bruneau, M.A., mbg. Dit kan een weerspiegeling zijn van hoe zij over de relatie denken. Ze zien het misschien niet als veilig genoeg om hun innerlijke wereld te delen, of ze zijn misschien nog niet voldoende geïnvesteerd in de relatie om dieper met hun partner te willen graven.

De neiging om afgesloten te worden kan ook voortkomen uit eerdere relationele ervaringen of trauma’s.

Iemand zover krijgen om zich open te stellen:

1. Consistentie is de sleutel.

Als uw partner met een van de bovenstaande zaken te maken heeft, of het nu een relationeel trauma is of een gebrek aan het verwerken van hun eigen emoties, is het belangrijk om consistent te zijn om vertrouwen te helpen opbouwen.

2. Oefen actief luisteren.

Zelfs als iemand moeite heeft zich open te stellen, hebben we allemaal een diep verlangen om ons gezien en begrepen te voelen. Actief luisteren is een geweldige manier om je partner gerust te stellen dat je er voor hen bent door de veilige ruimte te bieden die ze nodig hebben.

3. Stel vragen … maar niet te veel.

Het vinden van de balans tussen gevoelige vragen en nieuwsgierig zijn is cruciaal, omdat dit laatste ervoor kan zorgen dat je partner meer wegtrekt. We willen allemaal het gevoel hebben dat we ertoe doen en om ons geven, maar niemand wil het gevoel hebben dat ze op de hete stoel zitten.

4. Demonstreer delen en zelfonthulling.

Zonder ‘het gesprek te kapen en het over jou te maken’, zegt Bruneau, ‘kan zelfonthulling ook effectief zijn om iemand te helpen zich open te stellen’. Ze beveelt het delen van beweringen en het openbaar maken van verklaringen aan op een manier die hen ertoe aanzet om hun ervaring aan te bieden.

5. Steun op nonverbals.

Het klinkt eenvoudig, maar non-verbale aanwijzingen gaan een lange weg in effectieve communicatie. We hebben allemaal het gevoel gehad dat iemand niet zei wat ze bedoelden, op basis van hun lichaamstaal, dus als je rekening houdt met de signalen die we geven, zal dat vertrouwen en een gevoel van veiligheid helpen opbouwen.

Hoe de verbinding te onderhouden.

Als je eenmaal succesvol bent begonnen met het vooruit helpen van je partner, ‘erken dan wat ze hebben gedeeld en bedank ze dat ze je met deze informatie hebben vertrouwd’, zegt Bruneau. En wees niet ongerust als je een beetje moet remmen, want het is normaal dat mensen ‘zich terugtrekken nadat ze zich hebben opengesteld omdat hun eigen kwetsbaarheid en schaamte te overweldigend of ongemakkelijk zijn’, voegt ze eraan toe.

admin

The author admin

Leave a Response