close
Lifestyle

Wat betekent Pansexual? Hoe te weten of je pan bent

Naarmate seksuele vloeibaarheid steeds normaler wordt in de popcultuur en de reguliere media, identificeren steeds meer mensen zich als pansexueel.

Wat is pansexueel?

Mensen hebben pan-seksualiteit op een aantal manieren gedefinieerd, maar het meest voorkomende antwoord is dat pan-seksuele mensen seksuele aantrekkingskracht voor iedereen kunnen voelen, ongeacht hun geslacht dat bij de geboorte of geslachtsidentiteit is toegewezen. Het voorvoegsel pan betekent “alles”, dus pansexuele mensen kunnen zich aangetrokken voelen tot mensen van alle geslachten. Dat omvat aantrekking tot iemand die zich identificeert als cisgender, transgender, bigender, niet-binair of een ander geslacht.

Een simpele pansexuele test.

Er is geen onfeilbare test die u kan vertellen of u pansexueel bent – alleen u kunt dat zelf beslissen. Dat gezegd hebbende, hier zijn een paar tekenen waar u op kunt letten:

1. Je voelt je aangetrokken tot mensen, ongeacht geslacht.

Als je je aangetrokken voelt tot mensen van alle geslachten, of als je aantrekking tot mensen kunt ontwikkelen zonder hun voornaamwoorden of genderidentiteit te kennen, is dit een goed teken dat je misschien pansexueel bent.

2. Andere labels zoals “biseksueel” voelen gewoon niet goed.

Als je weet dat je vreemd bent, maar termen als ‘biseksueel’ hebben niet het gevoel dat ze je seksualiteit definiëren, dan is dit een ander teken dat je misschien pansexueel bent. “Historisch gezien wordt biseksualiteit gebruikt om aantrekking tot hetzelfde en ‘tegenovergestelde’ geslacht te beschrijven, [en] de manier waarop het vaak is gebruikt, is erg binair ‘.

3. Je voelt je comfortabel met het label.

Wat er uiteindelijk het meest toe doet, is dat je je comfortabel voelt om jezelf als pansexueel te omschrijven. Het kan even duren of experimenteren om erachter te komen of dit label je comfortabel definieert, en dat is helemaal goed!

Het verschil tussen pansexueel en biseksueel.

Pansexueel en biseksueel zijn twee verschillende seksuele oriëntaties, hoewel ze soms kunnen overlappen. Meestal worden mensen die zich identificeren als biseksueel aangetrokken tot mensen, ongeacht hun geslacht, maar mensen die zich identificeren als biseksueel, worden aangetrokken door twee of meer geslachten.

Dat gezegd hebbende, mensen in de LGBTQ + -gemeenschap gebruiken deze termen vaak vloeiend. Sommige biseksuele mensen definiëren hun biseksualiteit bijvoorbeeld als aangetrokken tot hetzelfde geslacht en andere geslachten, terwijl anderen die zichzelf identificeren als biseksueel zich aangetrokken voelen tot mensen van alle geslachten.

admin

The author admin

Leave a Response